Sokan lemondanak a szexről a net miatt

A Facebook és az Instagram felhasználók fele vallotta be, hogy valahányszor romantikus és fitnesz témájú bejegyzéseket olvas, máris kevésbé érzi magát magabiztosnak. A Pencourage.com anonim kérdőíve szerint ez a hatás olyannyira erőteljes, hogy ezek az emberek később a hálószobában sem mernek kezdeményezni. A látottak hatására veszítenek az önbizalmukból.

Mobil, internet: mit várnak el a gyerekek szüleiktől?

Tedd le a telefont, amikor beszélni akarok veled! Vezetés közben ne sms-ezz, még piros lámpánál se! Ne küldözgess fotókat rólam az engedélyem nélkül – ezek a gyerekek legkeményebb vádjai. A gyerekek azt szeretnék, ha a szülő „jelen lenne” a közös tevékenységekben, például az étkezésekkor, és könnyebbnek betarthatónak érzik a közösen hozott szabályokat.

Csordaszellem: egymást utánozva lájkolják az emberek az internetes termékeket

A legújabb kutatásból az derül ki, hogy az internetes termékek túlértékelése gyakran azzal magyarázható, hogy az emberek a csordaszellem jegyében azokat a cikkeket „kedvelik”, amelyeket mások már „kedveltek” előttük. A Massachusettsi Műszaki Egyetem Sloan Üzleti Iskolájának kutatói több ezer hozzászólást elemeztek egy Amazonhoz hasonló weboldalon, ahol a felhasználók cikkeket tölthetnek fel, amiket mások kedvelhetnek vagy leszavazhatnak.

Tovább tartanak az internetes kapcsolatokból születő házasságok

Ha élete párját keresi, a legfrissebb kutatási eredmények szerint az a legjobb, ha az interneten kutakodik: az interneten összeismerkedett házasok ugyanis a felmérési adatok szerint boldogabbak és tovább is maradnak együtt, mint a hagyományos módon megismerkedett párok. A két csoport közti különbségek ugyanakkor elég csekélyek, még úgy is, hogy a tudósok viszonylag sok online kapcsolatból született házasságot vizsgáltak meg. John Cacioppo, a Chicago Egyetem Kognitív és Szociális Idegtudományi Intézetének vezetője szerint azonban a kutatási eredmények még ezzel együtt is megnyugvást jelenthetnek azoknak, akik attól félnek, hogy az internetes fórumok nem alkalmasak párkapcsolatok kialakítására.

Hizlal a közösségi média?

Minél több időt töltenek az emberek a közösségi oldalakon, annál kevesebbet sportolnak és hajlamosabbak az elhízásra is – derült ki az észak-írországi Ulster Egyetem kutatásából. „Az idő véges erőforrás, ezért a közösségi oldalakon töltött idő más tevékenység rovására kell hogy menjen. A tanulmányunk eredménye azt sugallja, hogy a fizikai aktivitás ilyen tevékenység lehet” – mondta Dr. Wendy Cousins, a tanulmány szerzője.

Az internet hatása az öngyilkossági hajlamra

Egy friss tanulmány az öngyilkossággal foglalkozó internetes oldalak tanulmányozása során arra jutott, hogy komoly lépésekre lenne szükség az öngyilkossági hajlam megelőzésére és visszaszorítására. A kutatást Sunny Collings professzor, az új-zélandi Otagoi Egyetem Szociálpszichiátriai és Mentális Egészségügyi Részlegének munkatársa vezette, a kutatók az öngyilkosság témájával foglalkozó honlapok minőségét és tartalmát elemezték és hasonlították össze.

Az internet hatása a pszichológiai fejlődésre

Az internet nagyon fontos lehet a tizenéves fiatalok pszichológiai fejlődése szempontjából, állítják a Tel Aviv-i Egyetem kutatói. Az amerikai tizenévesek egyre több időt töltenek az interneten, és a szülők egyre nehezebben tudják elszakítani gyereküket a Twittertől, a YouTube-től és a Facebooktól.

Teával és online méréssel a diabétesz ellen

A zöld tea zsírégető hatását már ismerhetjük, újabban a fekete teáról derült ki, hogy az elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának az esélyét is csökkenti. És amíg a tea csökkentheti a vércukorszintet, egy új ingyenesen használható telemedicinás rendszer segít a rendszeres mérésben, ellenőrzésben.

Nem ér a nevem!

Javában tart a várva várt téli szünet és ilyenkor sok gyerek nagyobb szabadságot kap az internetezésben is, főként, ha szülei a két ünnep közt  dolgoznak. Mire figyeljen a szülő – a felnőtt tartalmak letiltásán túl, ha a gyerek napközben netezik? A közösségi oldalak alkalmazásai veszélyesek vagy ártalmatlanok? Ez rajtunk is múlik, de a gyereket sem árt megtanítani a titoktartás fontosságára.

Az online élet veszélyei

Nem régiben látott napvilágot egy video, amelyen egy 17 német fiú szó szerint őrjöngött a szobájában, mert édesanyja elvette az online játékához való hozzáférést. Egy másik fiú pusztán azért ütlegelte a gépet, mert a virtuális világban legyőzték.