C-vitamin injekció a rák ellen

Úttörő kutatás zajlott a C-vitamin rákellenes hatásával kapcsolatban. Egy amerikai egyetem kutatói vizsgálták nagy adagú, intravénásan beadott C-vitamin hatásait egy betegcsoporton és azt találták, hogy hatékonyan pusztította a rákos sejteket, míg az egészséges sejteket nem károsította. A kutatás azonban drága, a folytatás a gyógyszerlobbinak nem érdeke.

Az 1970-es években Linus Pauling Nobel-díjas amerikai vegyész által kezdeményezett kutatások eredményeit felhasználva az új kutatás során nagy adag C-vitamint vittek be emberi petefészeksejtekbe. A vizsgálatok laboratóriumban in vitro folytak, egyidejűleg egerek és 22 ember is alanya volt a tesztnek.

Injekcióban, nagy adagban

A vizsgálatok mindhárom modellben kedvező eredményeket mutattak, a C-vitamin hatékonyan célozta meg a petefészekrák sejtjeit, és elkerülte az egészséges sejteket. A nagy adagú C-vitamin hasznát a hagyományos kemoterápiás kezelésekkel (ami minden sejtet elpusztít, a rosszindulatú daganatos és egészséges sejteket egyaránt, ami végül a beteg halálához vezet) kapcsolatban is megfigyelték.

A kutatók elismerik, hogy további, emberekkel folytatott kísérlet az intravénás C-vitaminnal kapcsolatban nem valószínű, mert a gyógyszergyártó cégek vitaminokat nem tudnak szabadalmaztatni. Míg ez az új kutatás önmagában is meggyőző, széleskörű elfogadottságához sokkal nagyobb számú emberi mintán kellene bizonyítani.

De lehet, hogy ez sohasem következik be. A kutatócsoport szerint ennek az az oka, hogy az ilyen vizsgálat nagyon sok pénzbe kerül, amit jellemzően a szabadalmaztatható szerben érdekelt gyógyszeripari vállalatok fedeznek. Más szóval, a gyógyszergyártó cégeknek aligha érdeke a C-vitaminhoz hasonló természetes anyagok gyógyászati hasznának alátámasztása, ami megtizedelné a sok milliárd dolláros hagyományos rákgyógyszer-ipart, ha híre fut a C-vitamin hasznának.

A hagyományos gyógyszeripar válasza ezen és hasonló felismerésekre a kigúnyolás és hiteltelenítés volt, ahogy várható. A nagy hatalmú, nagy nyereséggel dolgozó ipar nehezen nyeli le azt a keserű pirulát, hogy a rákbetegeket évtizedekig a kemoterápia, besugárzás és sebészeti beavatkozás vesszőfutására kényszerítette – szomorú eredményekkel –, és figyelmen kívül hagyta a természetes rákellenes alternatívákat, mint a C-vitamin, és azt szeretné, hogy más is így tegyen, semmint hogy kritikusan szemlélje a dolgot.

A szájon át bejuttatott C-vitamint a szervezet másképpen dolgozza fel, mint az intravénásan beadottat, ami gyakran vezet félreértésekhez. Az orvosi-gyógyszeripari lobbi szándékosan hamisítja a C-vitaminról folytatott párbeszédet, összekeverve ezen eltérő adagolási útvonalak egymástól eltérő hatásait.

A szájon át adagolt C-vitamin antioxidánsként hat, védi a sejteket az oxigént tartalmazó reaktív vegyületek okozta károsodástól. Az intravénásan beadott C-vitamin ellenkező hatású lehet: elősegíti az egyik ilyen vegyület, a hidrogén-peroxid képződését. A rákos sejtek különösen érzékenyek az ilyen reaktív oxigéntartalmú vegyületek által okozott károsodásra.

(Angolból fordította: Korom Lajos)

A szerkesztő kiegészítése:

Vannak amerikai klinikai tapasztalatok is a daganatos betegeknek intravénásan adott C-vitaminnal.
L. pl. itt: 
http://www.doctoryourself.com/RiordanIVC.pdf
vagy videón itt: 
https://www.youtube.com/watch?v=04cOSwZ43II

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Kiemelt ajánlatunk

Már tudok segíteni magamon

Már tudok segíteni magamon

Megosztom Önökkel az akut húgyhólyag-gyulladással kapcsolatos tapasztalataimat. Éppen a hétvégi házunkat készítettük fel a téli időszakra, és eközben észre sem vettem, hogy teljesen átfagyott a lábam. Két nap elteltével alhasi fájdalomra ébredtem. Görcsölt is meg nem is, kicsit nyomott is, olyan érzés volt, amilyet korábban soha nem tapasztaltam.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés