Hirdetés

 

Hirdetés

 

Barna rizzsel gyorsabban fogyunk

Ha szeretnénk megszabadulni néhány plusz kilótól, érdemes a fehér rizst barnára cserélni. Ez annyit jelent a diétában, mintha naponta harminc percen át tempósan gyalogoltunk volna. A teljes kiőrlésű ételek fogyasztásának hatására az anyagcsere gyorsul, illetve a szervezetben több ún. T-sejt termelődik, amelyek egyes fertőzések ellen veszik fel a kesztyűt.

Régóta tudjuk, hogy a teljes kiőrlésű élelmiszerek gyorsítják az anyagcserét, szakemberek szerint éppen ezért jó, ha bármilyen fehér táplálékot a barna megfelelőjére cseréljük, és máris napi 100 kalóriát spóroltunk.

A barna a jobb megoldás

A barna rizs, illetve a barna kenyér fogyasztása nem csak a kilók szempontjából van pozitív hatással szervezetünkre, hanem hatásukra a hasznos bélbaktériumok aránya is kedvezően változik.

A massachusettsi Tufts University munkatársai két különböző csoport étkezését figyelték meg. Mindkét csoport energiában, zsírban, gyümölcsben és zöldségben ugyanolyan gazdag étrendet kapott, csak az egyik csoport tagjai teljes kiőrlésű ételeket ettek, míg a többiek nem.

Mint kiderült, a teljes kiőrlésű ételek fogyasztásának hatására az anyagcsere gyorsult, illetve a szervezetben több ún. T-sejt termelődött, amelyek egyes fertőzések ellen veszik fel a kesztyűt. Mindez a bélflóra kedvező átalakulásnak, a jótékony bélbaktériumok elszaporodásának volt köszönhető.

A különbség már csupán két hét elteltével érezhető volt, így a szakemberek szerint mindenképpen érdemes teljes kiőrlésű élelmiszerekre váltani.

 

Hirdetés

 

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Hirdetés

 

Videó ajánlatunk

Zöld élelmiszerek szerepe a fogyókúrában

Hirdetés

 

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés