Rizs – a szervezet tisztítására (2.)

Keleten a rizs nagy népszerűségnek örvend a helyi szépségek körében. Segítségével nem csak lefogyni lehet, karbantartható a húgyúti rendszer és az ízületekben lerakodó sók eltávolítására is használható. Ha mi is szeretnénk kipróbálni szervezetünk tisztítását rizzsel, nem csiszolt (barna) rizsre vagy másodosztályú („B”) rizsre lesz szükségünk.

A rizses tisztításnak köszönhetően javítjuk a szervezetünk anyagcseréjét, eltávolítjuk a mérgeket, segítjük a vesék és húgyivarszervi (urogenitális) rendszerünk működését, ráadásul normalizálhatjuk a súlyunkat és megszabadulhatunk a vizesedésektől (lábdagadás stb.). Ezt a hatást azonban csak akkor érhetjük el, ha hosszú ideig fogyasztjuk az áztatott rizst, miközben betartjuk a sótalan diétát.

A rizsdiéta eredményeként a szervezettisztító kúra végéhez érve vizeletünk zavaros színű lesz, ami a szervezetünk tisztulásáról tanúskodik.

A szervezettisztítás folyamata

Legjobb, ha az egész család együtt végzi el ezt a tisztító terápiát. Ebben az esetben literes és félliteres üvegeket kell előkészíteni. Amennyiben egyedül fogunk hozzá a rizsterápiához, akkor készítsünk elő és címkézzünk fel 4 poharat. Nagyon fontos, hogy ezeket ne tévesszük össze, hiszen a rizsnek 4 napig kell állni.

Első nap:

Kora reggel a megmosott rizsből 2-3 evőkanálnyit öntsünk az 1. pohárba, és öntsük le hideg vízzel. Takarjuk le a poharat valamivel, de ne szorosan.

Második nap:

Reggel az 1. pohárból a rizst dobjuk át egy szitára (szűrőre) és mossuk át, majd rakjuk ismét vissza ugyanabba a pohárba, és öntsük le hideg vízzel. Ezután készítsük elő a 2. poharat, szórjunk bele 2-3 evőkanál megmosott rizst, öntsük le hideg vízzel. Takarjuk le a poharat, és tegyük az 1. pohár mellé.

Harmadik nap:

Reggel mossuk át az 1. és 2. pohárból származó rizst, öntsük le hideg vízzel, és takarjuk le nem szorosan.

Készítsük elő a 3. poharat, szórjunk bele 2-3 evőkanál megmosott rizst, és öntsük le hideg vízzel.

Negyedik nap:

Végezzük el az 1., 2. és 3. pohárból származó rizs átmosását, öntsük le hideg vízzel, és takarjuk le a poharakat.

A 4. pohárba szórjunk ugyanannyi átmosott rizst, és öntsük le hideg vízzel.

Ötödik nap:

Az 1. pohárból öntsük ki szitára a rizst, mossuk át, kevés vízzel, só nélkül, rövid ideig főzve, készítsünk belőle kását, és együk meg. Fél órával az étkezés előtt megengedhetünk magunknak egy pohár vizet vagy egy almát. A rizskása elfogyasztása után 4 órán át nem szabad sem inni, sem enni, még almát sem. 2-3 órával a kása elfogyasztása után általában „farkaséhesnek” érezzük magunkat, de álljunk ellen, még egy korty vizet se fogyasszunk!

Az első pohárba szórjunk egy újabb adag átmosott rizst, öntsük le hideg vízzel, fedjük le. A többi pohárral is végezzük el az előző procedúrát, és állítsuk sorba a poharakat. Az 1. pohár kerüljön a sor végére.

Ezeket a reggeli műveleteket két hónapon át folytassuk. Minden reggel együnk meg egy adag kiáztatott rizst, és készíts helyébe újabb adagot. A rizst nyersen is megehetjük a négy napi áztatás után – ez elősegíti a szervezet gilisztáktól (bélférgektől) való megtisztítását.

A rizskása után tartsuk meg a 4 órás önmegtartóztatást evés és ivás nélkül, ebédeljünk és vacsorázzunk, amit csak akarunk, de só nélkül, ugyanígy korlátozzuk az erős és a savanyú ételek/élelmiszerek fogyasztását. Tilos az alkohol fogyasztása és a dohányzás.

A rizses szervezettisztításnak nincs ellenjavallata, túlzott alkalmazása azonban tilos, mivel nemcsak a lerakódott sókat, hanem a káliumot is kivonja a szervezetből. Amikor a szervezetünket rizzsel tisztítjuk, a gyengeség és bágyadtság érzetének elkerülésére vonjunk be étkezésünkbe minél több olyan terméket, amely nagy mennyiségű káliumot tartalmaz, fogyasszunk szárított sárgabarackot, mazsolát, babféléket, burgonyát, diót.

A szervezettisztító rizskúrát évente csak egyszer vagy kétszer szabad elvégezni!

(Forrás: Ochishhenie organizma risom, oroszból fordította Bajkovné Erdész Mária)