Népi szerek a ráncok ellen – egyszerű és hatásos!

Rugalmas és fiatal bőr – a gyengébb nem képviselői számára mi lehet vonzóbb és kívánatosabb ennél? A bőr fiatalságáért vívott harcban sok nő egész vagyont költ el: drága kozmetikumokat használ, sokféle készülékes módszert kipróbálnak magukon. Pedig az őseink mindenféle drága kozmetikum és szalonban végzett procedúra nélkül bölcsen meg tudták hosszabbítani bőrük fiatalságát, egyedül a gyógyfüvek erejével és egyéb népi módszerek segítségével, amelyek megbízható segítőtársakká váltak a ráncok és a bőr öregedésének egyéb jeleivel: a petyhüdtséggel és szárazsággal vívott harcban.

Óda az olajhoz

Sok nő, aki már megismerkedett a különféle olajok fiatalító erejével, nem cserélné még a legdrágább krémre sem őket. Hidratáló és regeneráló képességüknek köszönhetően gyakori összetevői a népi ráncellenes szereknek. Bármely növényi olajat fel lehet vinni az előzetesen megtisztított arcbőrre, különös figyelmet fordítva a mimikai ráncok lokalizált helyeire. Különösen jó ilyen célra az olívaolaj, szezámolaj vagy a szőlőmag olaj. A kéz bőrének fiatalításához a mandulaolajat érdemes használni, amelyet puha, körkörös mozdulatokkal vigyünk fel, és hagyjuk beívódni a kéz bőrébe. Némi idő múltával az olaj maradékát szalvétával töröljük le.

A növényi olajak a különböző ránc elleni pakolások alkotóelemei, erősítik hatásukat, és a bőrnek puhaságot, bársonyosságot nyújtanak.

A növényi olajakon kívül a ráncok elleni harcban az illóolajakat is felhasználják. Itt már azonban óvatosabbnak kell lenni, mind a kész kozmetikai termékbe adagolt illóolaj koncentrációjával, mind a bőrön esetlegesen megjelenő allergiás reakciókkal kapcsolatban. Az illóolajak kiválasztása szakember által történik, aki nem csak a hasznos tulajdonságait ismeri, de tájékozott a végtermékként kapott ránc elleni szert alkotó különféle komponensek összeférhetőségét illetően is. Ránctalanítás szempontjából különleges népszerűséggel bír neroli olaj, a rózsaolaj és a szantálfa illóolaja.

A gyógynövények titka

Az emberek régóta használják a gyógynövények erejét, nem csak az egészség megőrzésére, hanem a bőr fiatalságának meghosszabbítására is. A kamilla, lenmag, orbáncfű, martilapu extraktuma a mai napig gyakran a ránc elleni pakolások összetevője. Az extraktumok pozitív hatása a bőrre az összetételükben található egyedi vitaminok, fermentumok és más biológiailag aktív anyagok összetételével magyarázható. A gyógynövények extraktumai a népi ránc elleni szerekben biztosítják a bőr táplálását, kisimítják és rugalmassá teszik a bőrt, felerősítik a regeneratív folyamatokat.

A felsorolt növényeken kívül megérdemelt népszerűséggel rendelkezik az aloe vera extraktuma, amely nem csak hidratáló és sebgyógyító tulajdonsággal bír, hanem megvédi a bőrt a számára halálos hatású ultraibolya sugárzástól is, meggátolja idő előtti öregedését. Az aloe verát extraktumának biológiailag stimuláló és fiatalító hatása nem csak a házi készítésű pakolásokban és arclemosókban, hanem az ipari úton gyártott kozmetikai termékekben is népszerűvé tette.

Az állattenyésztés és méhészet termékei

A bőr idő előtti öregedése kapcsolatban lehet a vízelvonással is. A száraz bőr elveszíti védelmi tulajdonságait, és már nem tudja biztosítani a környezet agresszív tényezői hatásának adekvát kivédését. Ezért még gyorsabban öregszik, és ráncok pókhálójával borítódik. Bezárul a kör, amit széttörni csak a bőr védelmi tulajdonságainak visszaállításával lehet. Pontosan ezért a ráncok elleni népi szerek összetevői gyakran a tejszín, a tojás, a méz, a viasz. A tápláláson és hidratáláson túl a ráncok elleni házi szerek ilyen komponensei segítik a bőr védelmi gátjának visszaállítását és ellenálló képességének növelését. Megelőzik az új ráncok képződését, és a már meglévőket kevésbé kifejezetteké teszik. Ugyanakkor nem kell elfelejteni, hogy a méhészet termékei nagyfokú allergének, és a bőr nem kívánatos reakcióját válthatják ki. Éppen ezért ezeket csak előzetes érzékenységi teszt után és allergiás reakció hiányában szabad alkalmazni. Ellenkező esetben a fiatalítási hatás helyett bőrproblémát okozhatnak.

(Forrás: www.beautynet.ru, oroszból fordította: Bajkovné Erdész Mária)