Sminkelje magát fiatalra!

A sugárzó arc és a hibátlan megjelenés minden nő álma. Az arcon lévő egyenetlenségek, hegek vagy a pattanások korrigálhatók sminkkel, ezek biztosítják kívánt hatást. Számos kozmetikumgyártó kínál speciális sminkeket, a bőrápoló hatás mellett az uralkodó trend az öregedésgátlás. Mit jelent ez, és mi a legfontosabb az öregedésgátló sminkben?

Népi szerek a ráncok ellen – egyszerű és hatásos!

Rugalmas és fiatal bőr – a gyengébb nem képviselői számára mi lehet vonzóbb és kívánatosabb ennél? A bőr fiatalságáért vívott harcban sok nő egész vagyont költ el: drága kozmetikumokat használ, sokféle készülékes módszert kipróbálnak magukon. Pedig az őseink mindenféle drága kozmetikum és szalonban végzett procedúra nélkül bölcsen meg tudták hosszabbítani bőrük fiatalságát, egyedül a gyógyfüvek erejével és egyéb népi módszerek segítségével, amelyek megbízható segítőtársakká váltak a ráncok és a bőr öregedésének egyéb jeleivel: a petyhüdtséggel és szárazsággal vívott harcban.

Hialuronsav, a csodafegyver?

A hialuronsavat csodafegyverként kezelik az öregedés ellen. Az ízületi problémáknál is használják a test e saját anyagát. Nem csoda, hogy a hialuronsav sok felhasználási területen legendás hatóanyag. Kémiailag nézve a hialuronsav cukormolekulák láncolata. Éppen ez a tény teszi a hialuronsavat mind az orvostudomány, mind a kozmetika számára érdekessé. Hiszen a cukornak az a tulajdonsága, hogy megköti a vizet.