Készítsünk otthon arcpakolást!

Nem kell feltétlenül kozmetikushoz mennünk ahhoz, hogy kipróbálhassunk egy-két nyugtató és revitalizáló maszkot. Arcbőrünk újra tele lehet élettel és energiával, ápoljuk tehát pakolással! Készítsük el a nekünk leginkább megfelelő kozmetikumot otthon, mi magunk!

Minden bőrtípusra

Citromos pakolás
Keverjünk össze 1 teáskanál élesztőt, ½ tk joghurtot, 1 tk citromlevet, 1 tk narancslevet, 1 tk sárgarépalevet és 1 tk olívaolajat, majd 15 percig hagyjuk állni. Ha nagyon száraz az arcbőrünk, adjunk hozzá egy-két csepp olajat, de ha zsíros a bőrünk, ezt hagyjuk ki. Kenjük fel a pakolást az arcunkra, majd hagyjuk rajta fél órán keresztül, ezután mossuk le langyos vízzel.

Uborkapakolás
Ehhez a pakoláshoz csupán csak egy kígyóuborkára és egy késre van szükség. Vágjunk vékony szeleteket az uborkából, pontosan annyit, amennyi beborítja az arcunkat. Hagyjuk a zöldséget harminc percig az arcunkon, majd mossuk le langyos vízzel.Egy kevés avokádó csodát tesz

Avokádó maszk
Aprítsunk fel egy fél avokádót, majd hagyjuk állni fél órán keresztül. Tegyük az apró darabokat az arcunkra, majd egy fél óra múlva mossuk le a bőrünkről. Elsősorban száraz bőrre kiváló, de zsíros bőrűek is bátran alkalmazhatják.

Kávés maszk
Keverjünk össze 5 tk kávét, 1 tk mézet és 1 tk olívaolajat, majd kenjük rá az arcunkra. Hagyjuk rajta a maszkot fél órán keresztül, és mossuk le langyos vízzel.

Száraz bőrre

Tej és méz
Keverjünk össze ½ tk mézet 1 tojás sárgájával és 1 tk tejporral, majd kenjük fel az arcunkra és hagyjuk rajta 25 percen keresztül. Mossuk le langyos vízzel – érezni fogjuk, hogy a száraz bőrünk puhává és bársonyossá vált.A méz csaknem mindenkinek jó!

Zsíros vagy kevert bőrre

 
Citrom és méz
Keverjünk össze ½ tk mézet 1 tojás fehérjével, 1 tk citromlével és ½ tk élesztővel, majd kenjük az arcunkra, és húsz perc múlva mossuk le langyos vízzel.

Joghurtos pakolás
Keverjünk össze natúr joghurtot egy kanál túróval vagy 1 tk élesztővel, kenjük az arcunkra és 20-30 perc után mossuk le. A joghurt nagyon jó a zsíros bőrre, de ha kevert bőrtípusba tartozunk, akkor is bátran kipróbálhatjuk.

Paradicsomos maszk
Húzzuk le egy paradicsom bőrét, aprítsuk fel nagyon kicsi darabokra, majd borítsuk be vele az arcunkat. Hagyjuk a pakolást 20 percig a bőrünkön, hagyjuk, hogy beszívja a paradicsomot.

(Forrás: biokosmetik-konservierungsstoffe.de, németből fordította: Sophie)