Natúr naptej

Az egészségtudatos embernek nem lehet megtiltani, hogy a népgyógyászat ősi receptúráit ma is használja. A régi korok embere is tudta, hogy a természet a bőr védelmére is kínál megoldást. Ezek a növények ma is elérhetőek. Naptejért nem feltétlenül kell üzletbe menni, mert egy kis tanulással és kavargatással magunk is előállíthatjuk a megfelelő kencét, készíthetünk bőrápoló, napvédő krémet.

A kókuszolaj a természet ajándéka a napozáshoz. Hidratálással, nedvesen tartással védi a bőrt a kiszáradástól, ami a leégés alapja lehet. Ha mégis megégne a bőrünk, használjunk kókuszolaj-aloe vera keveréket. A kókuszolaj regenerál, antioxidánsként is működik, továbbá helyreállítja a bőr természetes pH-egyensúlyát és a savköpenyt, és így növeli a bőr ellenálló képességét.Napozás a növények segítségével

A teljes testfelület napi 1 órás, fényvédő krémek nélküli napoztatása elegendő D-vitamint biztosít számunkra. D-vitaminra azért van szükség, mert egyensúlyban tartja a szervezet kalcium szintjét, részt vesz a foszfor felszívódásában és az izmok fejlődésében, a normális sejtosztódásban, immunerősítő, azonkívül fontos szerepet játszik a csontozat és a fogazat kialakulásában, megőrzésében.

A Nap hozzájárult ahhoz, hogy a Földön élet alakuljon ki, és ma sem tudnánk létezni nélküle. Mindenki ismeri azt a kellemes érzést, mikor átjárja a testét a Nap melege. Nem véletlen, hogy több ősi gyógymódban is vannak olyan meditációs gyakorlatok, ahol a Napot hívják segítségül, hogy erőt, energiát adjon és megtisztítsa a szervezetet. Nyilván mást jelent azonban a napozás ma, mint mondjuk a rómaiak korában.

A folytatáshoz kattintson ide.