Törlés a Facebookon – javul a kapcsolat

A közösségi média kiiktatása segíthet visszacsempészni a titokzatosságot a párkapcsolatba. Azok a párok, akik nem ismerősei egymásnak a Facebookon, nagyobb eséllyel maradnak együtt – állítja a szakértő, aki szerint a Törlés gomb megnyomásával újból lángra lehet gyújtani a szikrát. Még jobb, ha az ember a saját profilját törli a közösségi médiából…

Ian Kerner New York-i párterapeutaMég jobb, ha az ember a saját profilját törli a közösségi médiából, hiszen akkor még több időt tölthet a kedvesével – tette hozzá Ian Kerner New York-i párterapeuta. A párok egyre kevesebbet kommunikálnak egymással az okostelefonok jelenlétében, ami konfliktusokhoz és kommunikációs gondokhoz vezet.

A Pew Research Center eredményei alapján a házaspárok negyede szöveges üzenetben kommunikál még akkor is, ha mindketten otthon vannak éppen. Ugyanilyen arányban vannak azok, akik mellőzve érezték magukat partnerük mobiltelefon-használata miatt, 8 százalékuknál pedig vita robbant ki az internetezéssel töltött idő miatt.

„Nemrég jöttem rá a saját feleségemnél, hogy nem nagyon akarom a Facebook-ismerőseim között látni. Semmi szükségem azokra az extra információkra. Több titokzatosság és kiszámíthatatlanság kell” – összegezte a szakember.