Heti egyszeri szex kell a boldogsághoz

Heti egy összebújásra van szükség, nem többre és nem kevesebbre. Rengeteg könyv és újságcikk adja azt a tanácsot, hogy minél több a szex, annál jobb a kapcsolat. Egy friss kutatás szerint azonban azok a legboldogabbak, akik hetente egyszer kerítenek sort az együttlétre. Ennél többszöri szex már nem növeli tovább a megelégedettség és a boldogság szintjét.

A szakértők több mint 30 000 embert kísértek figyelemmel 40 éven át, és úgy találták, hogy a hetente egyszer szexelők a legelégedettebbek, és e gyakoriság fölött már nem növekszik a kiegyensúlyozottság szintje.

A harmónia szex nélkül is működik„Noha a több szex tényleg több boldogságot jelent, heti egynél több már nem növeli a szintet” – magyarázta a kutatást vezető Amy Muise, a University Toronto-Mississauga munkatársa. Eredményeik alapján fontos a bensőséges kapcsolat megtartása, ám ehhez nincs feltétlenül szükség napi együttlétre.

A párok kétévente töltöttek ki kérdőívet, és változatos társadalmi háttérrel rendelkeztek. A mostani és a korábbi adatok szerint átlagosan hetente egyszer szeretkeztek. Sikerült megcáfolni a feltételezést is, miszerint a férfiak több együttlétre vágynak, mint a nők.

A kutatók egy kisebb online felmérést is végeztek 335 hosszú távú kapcsolatban élő ember részvételével, ennek az eredményei megerősítették a fentieket.

A tanulmány a Society for Personality and Social Psychology című szaklapban jelent meg.