Milyen magas lesz a párom?

Ösztönösen olyan társat választunk, aki hasonló magas, mint mi vagyunk – tudjuk meg szakemberektől, akik 13 068 heteroszexuális pár adatait vizsgálták. Kiderült, hogy a magasság az egyik olyan genetikai tényező, amely nagyon mélyen befolyásolja, hogy kit tartunk vonzónak. Érdekes módon leginkább azokat, akik hasonló magasak, mint mi magunk vagyunk.

Azt, hogy kit választunk társul, ugyanazok a gének befolyásolják, amelyek a saját magasságunkat is meghatározzák. Tehát egyáltalán nem véletlen, hogy méretben magunkhoz illő part választunk esetek nagy részében. Ez ugyanis szó szerint a vérünkben van – mondja a kutatást vezető Albert Tenesa, a University of Edinburgh munkatársa.

A nők ösztönösen magasabbat választanakA szakember szerint genetikai oka van annak, hogy a magas emberek magasokhoz vonzódnak, az alacsonyak pedig alacsonyakhoz.

A Genome Biology című szaklapban publikált kutatásban szó esik arról, hogy a szexuális vonzalmat, amelyet a másik iránt érzünk, jelentős mértékben befolyásolja a magasságbeli kompatibilitás.

Azt persze tudjuk, hogy a nők ösztönösen náluk magasabb párt választanak, arra viszont nincs bizonyíték, hogy a lényegesen magasabb férfi boldoggá is teszi őket – mondja a dél-koreai Konkuk Egyetem munkatársa.