Vékonynak vékony a párja is

Vékonynak vékony a párja is

Mire az ember eléri élete derekát, a gyerekkori szokások kevésbé számítanak, az viszont nagyban meghatározza a testsúlyunkat, hogy milyen partnerrel élünk együtt. Ez részben jó hír, hiszen így felülírhatjuk a gyerek- és fiatalkori rossz szokásainkat, részben kevésbé jó, mert ha a párunk nem megfelelően táplálkozik, mi is jó eséllyel hanyagoljuk el magunkat.

Nem baj tehát, ha a szüleink túlsúlyosak voltak és egészségtelenül éltek, felnőttként mindezt felülírhatjuk – fogalmaz Chris Haley professzor.

Együtt könnyebb formában maradniAkárhogy is, a szakemberek egy részét meglepte a University of Edinburgh friss kutatása, amely szerint a genetikánál és a neveltetésnél jóval fontosabb az, hogy a párunk hogyan él. Ha ő egészségesen étkezik és rendszeresen mozog, sokkal kisebb az esélye az elhízásnak.

Mindez azt mutatja, hogy sosem késő életmódváltásba kezdeni, és a legszerencsésebb az, ha a pár közösen dönt az egészségesebb életmód mellett.

A kutatás során a szakemberek 20 ezer olyan embert vizsgáltak, akik skót családokban nőttek fel. A tanulmányt a PLoS Genetics című szaklapban publikálták.