Hirdetés

 

Hirdetés

 

Jól jár a gyerek a szőrös családtaggal

Sokan ódzkodnak attól, hogy a kisgyerek mellett háziállatot tartsanak a lakásban. Mennyire fér meg egymás mellett a kutya és a gyerek, milyen hatással van a csemete egészségére, ha egy szőrös állattal él egy fedél alatt? Ma már az egészségügy is elismeri, hogy a háziállatok erősítik a gyerekek immunrendszerét, sőt a lelkiállapotukra is kedvező hatásuk van.

A félelem érthető, de az is igaz, hogy jórészt korábbi és elavult tapasztalatokból ered. Tény, hogy régen elég sok betegséget terjesztettek az állatok, de ma már teljesen más állattartási szabályok és lehetőségek vannak.

Csupa szeretet

Ezért azután sokkal bátrabban tarthatjuk őket otthonunkban, akár kisgyerek mellett is. Őket azért féltik, mert kis korban még nem kialakult az immunrendszerük. A kutatásokból azonban úgy tűnik, hogy az állatok kedvező hatást gyakorolnak a kicsikre, mivel ellenállóbbá teszik az immunrendszert a betegségekkel és allergiákkal szemben. Ma már egyre több gyermekorvosi rendelőben találkozhatunk a kiírással, miszerint javasolják a szülőknek a háziállatok tartását ilyen okokból.

De nemcsak a fizikai szempontokat érdemes figyelembe venni, hanem a lelkiállapotra vonatkozó hatásokat is. Bizonyított tény, hogy a gyerekek hangulatára nézve nagyon kedvező, ha a közvetlen közelükben van egy háziállat – ezek a gyerekek összességében nyugodtabbak, békésebbek, és könnyebben kifejezik a szeretetüket. Az állatterápia (általában kutyákkal és lovakkal) közismert módszer, de nemcsak a kifejezetten terápiás állatnak képezett egyedek vannak ilyen pozitív hatással a fiatalokra.

Nagyobb, akár kamasz gyerekek esetén is javasolt az állattartás, ha a gyerek önmaga is szeretné, még akkor is, ha korábban nem volt semmilyen háziállatunk. Azok a kamaszok ugyanis, akiknek van valamilyen háziállatuk, felelősségteljesebbek, szívesebben tartózkodnak otthon, nyitottabbak és kevésbé magányosak. (Tudjuk, hogy a magányérzet jellemző kísérője a serdülőkornak.) Az állat feltétlen szeretetével és ragaszkodásával kiváló menekülési pont lehet számukra a hullámzó érzelmeik, a fekete-fehér világnézetük közepette.

 

Bejelentkezés

Hirdetés

 

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Hirdetés

 

Videó ajánlatunk

Zöld élelmiszerek szerepe a fogyókúrában

Hirdetés

 

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés