A vonzás törvénye

Ha valamit szívből, igazán szeretnénk, akkor azt részben vagy egészben meg is kapjuk. Sokan megkérdezik nap mint nap, hogyan tudják alkalmazni a vonzás törvényét? Van e erre valamilyen „mágia”? Áldozat vagy tudatos ember valaki? Vállaljuk-e a felelősséget saját életünkért, döntésünkért? Ezekre és a hasonló kérdésekre próbálok most rávilágítani.

Amire koncentrálunk, azt kapjuk – ez köztudott, hiszen ha valamit nagyon szeretnénk, azt el tudjuk érni. Figyelembe kell venni persze a realitást is, ennek a küszöbét ne lépjük át.

Önbizalom, nyitottság

Ha valamit szívből, igazán szeretnénk, akkor azt részben vagy egészben meg is kapjuk. Ha viszont valamitől félünk, és folyamatosan arra gondolunk, akkor ezt a rosszat is ugyanúgy megkapjuk. Erre szoktam azt mondani, hogy a szegény embert még az ág is húzza. Mert mit tesz szerencsétlen ilyenkor? Csak sóvárog, kesereg, siránkozik, nincs is tisztában azzal, hogy így valójában azt vonzza be, amitől menekülne.

Sokan kérdezik, hogyan tudják elérni a céljukat, hogyan működik ez? Nagyon egyszerű. Mindennek van egy rezgése. A gondolatoknak is. Amilyen gondolataink vannak, amilyen érzések élnek a szívünkben, azt kisugározzuk az univerzumba. És a hasonló rezgésű dolgokat, eseményeket, embereket fogjuk magunkhoz vonzani. Ezt már biztosan mindenki tapasztalta.

Alapvetően kétféle embertípus létezik: aki hisz a saját erejében, illetve akinek kényelmesebb, ha másokat okol élete szerencsétlenségéért. Ahelyett, hogy lépnének és kezükbe vennék sorsukat, siránkoznak, és másoktól várják a problémáik megoldását. Erre szoktam azt mondani: ha áldozat vagy, akkor visszaigazolást kapsz arra, hogy mindig más a hibás, és te csak a körülményekkel sodródsz.

Mit jelent az, hogy áldozat valaki?

  • Mindig más, külső dolgokat okol rossz helyzetéért.
  • Gyakran elhangzik ez a mondat a szájából: ugye én megmondtam, hogy rossz vége lesz!
  • Folyton harcban áll a körülötte lévő emberekkel. Valaki mindig rossz, és neki akar ártani. Nem változtat, és nem hoz döntéseket, hiszen jelenlegi élethelyzete ezt nem teszi lehetővé.
  • Belenyugvással szemléli sorsát. Gyakran panaszkodik, vagy hívja fel barátait: képzeld, már megint valami rossz történt, már megint becsaptak, kihasználtak…
  • Jellemzően nem áll ki a saját igazáért.
  • Egy áldozat lehet, hogy hiszi, és beszél a gondolatok teremtő erejéről, de a gyakorlatban nem használja azokat.

Mit tesz egy erős, tudatos ember?

  • Tudja, hogy élete körülményeit ő alakítja.
  • Felismeri gondolatai teremtő erejét, és nem pazarolja azokat negatív emberekre, helyzetekre.
  • Abba fektet energiát és azon gondolkodik, amit szeretne.
  • Mer dönteni, vállalja a következményeket, bízik és hisz magában.
  • Hisz saját erejében, és nem ijed meg a kihívásoktól.
  • Támogató emberekkel veszi körbe magát.
  • Határozottan nemet tud mondani mindenre, ami személyes fejlődését nem szolgálja: legyen az egy lehúzó kapcsolat, vagy munkahely.

Tehát mindenkit arra biztatok, hogy ismerje fel saját erejét, lehetőségeit. Igaz, ez azzal jár, hogy vállaljuk a felelősséget saját életünkért, döntésünkért, és nem utolsósorban a hibáinkért. Ez azzal jár, hogy ha hibázunk, nem mutogathatunk majd másokra, viszont tudatában leszünk annak, hogy mi alakítjuk a saját sorsunkat. Ez az a létező legnagyobb erő, amely valóban csodás eseményeket és megoldásokat hozhat a számunkra.

​Lackó Tünde
lotuszvirag0@gmail.com
Tanácsadás