Mit hozhat a 2018-as esztendő?

Sokak számára a január jelenti az év leghosszabb hónapját, az egyhangúságot, sötétséget, az ünnepi izgalmak utáni üresség érzését. Talán a télről, a hidegről, a természet látszólagos „haláláról” beszéljünk? A telet már csak hírből ismerjük, a hó is csak álom. Én még olyan korban voltam gyerek, amikor az évszakok megfeleltek az „előírásoknak”.

Novemberben lehullott az első hó, és el sem olvadt márciusig, szánkóval jártunk az iskolába, hógolyóztunk a szünetekben az udvaron. Kertünket magas hóemberek díszítették, fazék fejfedővel, ócska seprűvel az oldalukon. Orrunkat a jégvirágos ablakhoz nyomtuk, úgy gyönyörködtünk a kristályként csillogó hópelyhekben, melyek vastag paplanként borították be az utakat, kerteket, háztetőket. Igen… ezekről a csodákról lehetne szépeket írni, de a látvány sokkal szebb a szavaknál. Ezért elhatároztam, hogy inkább megvizsgálom, mire is számíthatunk ebben az évben, melyek azok az energiák, amelyek befolyásolni fogják az életünket, segítenek, netán gátolnak minket a terveink megvalósításában.

Mindenkire hatással van

A számok az én legjobb barátaim. Sosem csalódom bennük, rendkívül korrektek, és ha ismerjük a jelentésüket, segítségünkre lesznek az élet minden területén. Mióta a numerológia szerelmese lettem, magabiztosan nézek a jövőm felé, hagyom, hogy sodorjon az áramlat, tegye a dolgát minden szám a maga idejében.

Vannak személyes éveink, 9 éves ciklusaink, érdemes ezek szerint tervezni, kihasználni az általuk gerjesztett legpozitívabb energiákat. Az emberek többsége mindig szemben úszik az árral, aztán csodálkozik, hogy el is süllyed. Miért van az, hogy mindig mást akarunk, mint amit az univerzum kijelöl számunkra? Miért kell azt csinálnunk, amit mások is csinálnak, miért nem élünk a saját számaink segítségével? Miért utánozzuk egymást, miért tűnik el az egyéniségünk, miért hagyjuk befolyásolni magunkat erősebb személyiségek által?

Fontos kérdések ezek, éppen ezért szeretek egyéni tanácsokat adni, személyre szabottan készíteni elemzéseket, megmutatni mindenkinek, aki hozzám fordul, hogy másképpen is lehet élni. A számok uralják az életünket, mindent velük jelölünk, természetesnek vesszük, hogy vannak születési adataink, kódjaink, telefonszámunk, házszámunk stb. Bízzunk a számokban! Dolgozzunk össze velük, éljünk a lehetőségekkel, amelyeket közvetítenek!

A 2000-es évek már női energiát hordoznak, ez adja meg az alaphangot ebben az évezredben. A teremtés helyett ezentúl a befogadás a fontos, a tolerancia, az alkalmazkodás, háborúk, csaták helyett pedig a diplomácia. A Hold uralma alá került az emberiség, ez merőben más életérzés, mint a Nap uralta 1000-es évek. A Hold mindenkire hatással van, befolyásolja hangulatunkat, érzelmeinket, felerősíti ösztöneinket.

Azt tudjuk, hogy a vízháztartásunkra nagy hatással van, hiszen az ár-apály jelenséget is ez a bolygó irányítja. A Telihold és az Újhold spirituális, mágikus erejét is jól ismerjük. Ha a Hold fogyni kezd, türelmünk is fogy, hangulatunk is hanyatlik, és a női ciklus is a Hold fázisaihoz igazodik. Éppen ezért a 2000-es évek érzékeny évek.

A 18-as szám a Hold kártyájának száma a Tarotban, tehát ez az év tökéletesen égi kísérőnk hatása alá kerül. A Hold az éjszaka ura, álmokat küld ránk, néha kellemetlen álmokat. Éjszaka mindent sötétebben látunk, a 9-es szám miatt (18 = 1+8 = 9) agyunk álmunkban is aktív marad, ezért egyesek szenvedhetnek miatta komoly álmatlanságban. A 2018-as esztendő ezen felül is nagyon érdekesen alakul, hihetetlenül dinamikus lesz, hiszen ha összeadjuk a számokat, 11-es mesterszámot kapunk végeredménynek.

A 11-es szám az Uránusz száma, mely planéta híres a kiszámíthatatlanságáról, váratlan helyzetek teremtéséről. Ezért a 2018-as évben nem érdemes szigorúan előre tervezni, mert a 11-es szám rendszeresen beleszól elképzeléseinkbe, merőben mást generál, mint amire számítunk. Ez idegesítő lehet, főleg olyanok számára, akik rendszerben gondolkodnak, és nehezen tűrik a változásokat.

Ez az év a meglepetések éve lesz. Sajnos nem csak pozitív értelemben. Lesznek számunkra igencsak rossz élmények is, amelyek váratlanul törnek ránk, de amilyen hirtelen jönnek, olyan hirtelen végük is szakad. Ez érvényes természeti katasztrófákra, balesetekre, betegségekre egyaránt. Ezért azt ajánlom, ha befolyásolni nem is tudjuk az eseményeket 2018-ban, legalább legyünk óvatosabbak, körültekintőbbek, maradjunk higgadtak, ha netán pánikhelyzetbe kerülünk. Az Uránusz és a Mars energiája hirtelen haragot gerjeszthet, türelmetlenséget, melyek állandó balesetveszélybe sodorhatnak bennünket. A 18-as szám ugyanis összeadva 9-es, tehát hajlamosít a kapkodásra, szétszórtságra, álmatlanságot okozhat, ami után állandó fáradtság jön, és emiatt figyelmetlenebbek lehetünk.

A Mars harcra buzdít, bátorságot ad, vívhatjuk sorban a szélmalomharcokat is a világban. Ez felőrölheti testi erőnket, tehát legyünk inkább bölcsek, őrizzük meg józan ítélőképességünket minden helyzetben. Ez az év hozhat agressziót, erőszakot, de ugyanúgy hozhat megfontoltságot, távolságtartást is. Döntsünk bátran és főleg önállóan! Nyilván élethelyzettől függ, miként reagálunk majd. Valószínűleg a 11-es miatt nem lesz sok időnk a gondolkodásra, használjuk tehát a Hold hatását, cselekedjünk ösztönösen, és hallgassunk a megérzéseinkre. Bízhatunk abban, hogy a világban sok, hatalommal, befolyással élő ember ebben az évben felismeri, hogy mit lehet tenni az emberiség jövője érdekében, a Föld védelmében. Ez is a 9-es számnak köszönhető, hiszen ez a legmagasabb rezgésű szellemi szám, általa él a bölcsesség, az emberi tudat pedig felismeri, mit is jelent a múltunk, jelenünk és jövőnk.

Az előző évben visszafogott érzelmeink 2018-ban vulkánszerűen kitörhetnek, erre is fel kell készülni. Vadabbak, gátlástalanabbak lehetünk, lesznek olyan embertársaink, akik ebben az évben szó szerint mindent megengednek maguknak. Több lehet a civakodás, az erőszak minden területen. Ez nyilván személyiségfüggő állapot, tehát nem szabad általánosítani.

Jó hír az, hogy nem csak negatív hatásokkal számolhatunk, hiszen a 11-es szám maga a csoda! Lelkesedést generál, arra ösztönöz, hogy eddig nem ismert különleges oldalunk érvényre jusson, ehhez komoly életerőt is ad, energiával lát el. Kedvet kaphatunk extrém dolgok kipróbálására, de ebben azért legyünk nagyon körültekintőek. Hajlamosak lehetünk hirtelen, meggondolatlanul belemenni furcsa élethelyzetekbe, kalandokba, úgyhogy nem fogunk unatkozni, az biztos! Kapcsolataink is érdekesek lehetnek, váratlanul törhet ránk a szerelem érzése, de ugyanolyan váratlanul dönthetünk úgy is, hogy kilépünk a már nem működő életközösségekből, házasságból. A hölgyek vigyázzanak, a nem tervezett gyermekáldásra is nagy esély van 2018-ban!

Természetesen mindenkinek elsősorban olyan éve lesz, amilyen karakter ő maga, hiszen személyiségünk egyéni, másképpen reagál a bizonytalanságra egy 4-én született ember, és másképpen egy 5- én született. Van, akit éltetni fog a 11-es kiszámíthatatlansága, szuper különleges izgalmas eseményei, és kihozza belőle a legextrémebb tudást, de lesz olyan, aki pokolként éli meg ugyanezeket a szituációkat.

Összefoglalva: mivel lesz tele ez a 2018-as év? Misztériummal, megérzésekkel, hangulathullámzással, szenzációs felfedezésekkel, féktelenséggel, erővel, dinamizmussal, mámorral, rejtett mentális erőkkel, a növekedés és fogyás állandó váltakozásával. Használjuk a legjobbra ezeket, ne rémüljünk meg, ne essünk pánikba, bármi is történik, fordítsuk a javunkra a Hold, az Uránusz, a Mars hihetetlen erejét, különleges összeadódott energiáját. Ehhez kívánok nagyon boldog, eredményekben, tennivalókban, kalandokban gazdag új esztendőt, sok szeretettel és megértéssel embertársaink iránt!

Kiresné Vincze Ilona
parapszichológus, személyiség- és sorselemző, Reiki mester
elérhetőség: szamdoktor@gmail.com
06 30 570 34 49