Milyen lesz ez az évünk?

Minden kedves olvasónak boldog, eredményes új évet kívánok! Ehhez szeretnék egy kis elemzést is végezni, áttekinteni az előttünk álló évet, amely numerológiailag nézve kicsit más energiákkal telített, mint az előzőek. Először is, nincs benne 1-es szám! 2020 leginkább női energiákat sugároz, beindulnak a természetes ösztönök, hiszen megerősödik a Hold hatása.

Monogámia vagy poligámia?

A február, Vízöntő hava oldottabb, levegősebb a januárnál, közelebb hozza a tavaszt, a megújulást. Ekkor van a szerelmesek napja. De vajon az ember monogám vagy poligám? A monogámia a legtöbb társadalomban követelmény. Annak tekintem, hiszen az egyetlen emberrel kötött élethosszig tartó közösséget az ember alakította ki, szabályozta, szorította határok közé.

Mit hozhat a 2018-as esztendő?

Sokak számára a január jelenti az év leghosszabb hónapját, az egyhangúságot, sötétséget, az ünnepi izgalmak utáni üresség érzését. Talán a télről, a hidegről, a természet látszólagos „haláláról” beszéljünk? A telet már csak hírből ismerjük, a hó is csak álom. Én még olyan korban voltam gyerek, amikor az évszakok megfeleltek az „előírásoknak”.

Párválasztáskor az ösztöneinkre érdemes hallgatni

Egy kutatás szerint – melynek során pszichológusok 235 frissen házasodott párt kísértek figyelemmel négy éven keresztül –, ha biztosak akarunk lenni abban, hogy jól választottunk-e magunknak párt és tartós lesz-e vele a házasságunk, akkor a helyes döntést a szívünk vagy az eszünk helyett csakis az ösztöneink súghatják meg számunkra.