Tanácsadóink

Dobiné Olasz-Papp Nóra

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.
A kérdés

Kedves Nóra!Olyan sok felmerülő kérdés jut az eszembe,mivel nem vagyok még rutinos anyuka.Hagy kérdezzem meg ön szerint adható szoptatós mamáknak az influenza elleni oltás? Nem ártalmas a babának?És nem befolyásolja a szoptatást?Üdv:Tímea

A tanácsadó válasza

Kedves Tímea!

Azt hiszem oltás témában nem vagyok a legkompetensebb személy. Inkább háziorvost, vagy olyan orvost kérdezzen meg erről, akiben bízik és aki a fizikai részéről megnyugtató információt tud nyújtani...
Én személy szerint nem vagyok oltás-párti, szoptatás alatt sem, de mindenkinek magának kell eldöntenie, a várható mellékhatások 'túl húzósak' lehetnek-e neki, vagy azok kicsiségnek számítanak egy esetleges fertőzéssel szemben, ill. inkább felvenné a versenyt egy fertőzéssel, vírussal.

Valahogy a középutat kellene megtalálni ebben (is), hiszen az egyre újabb és újabb oltások csak kedveznek a még újabb és újabb vírusok megjelenésének. Én hiszek a betegségek pszichés hátterében is, és sok másban is,de ez most nem alkalmas ezek ismertetésére...
De az én véleményem nem az oltást pártolja...

Azt tudom tanácsolni, hogy beszéljen több emberrel, mielőtt dönt! És minden oldalról mérlegeljen!!

Szeretettel:Dobiné Olasz-Papp Nóra

A kérdés

Kedves Nóra !Köszönöm szépen a gyors választ és a megnyugtató szavakat,tanácsokat.Köszönöm a telefonszámot igénybe fogom venni a szakember segítségét.Én is úgy vettem észre hogy amikor nagyon fájt a kicsinek az ínye és cicire tettem megnyugodott tőle.Úgy hogy a nyüzsisebb időszakban 2 óránként ciciztünk!De nem bánom,ha ezzel tudok segíteni rajta!!!Akár 24 órán keresztül is szopiztatnám!Üdv:Tímea

A tanácsadó válasza

Kedves Tímea!

Örülök, ha tudtam segíteni! Akkor ön is megtapasztalta, hogy az igény szerinti szopi milyen áldásos hatású! Csak így tovább!:-)

Szeretettel:Dobiné Olasz-Papp Nóra

A kérdés

Kedves Nóra!Ismét önhöz fordulok azzal a kérdéssel ,mit használjak 4 hónapos kislányomnál a fogzás fájdalmának csillapítására.A Dentinoxot használjuk de az csak rövid ideig hat.még nem volt 2 hónapos mikor elkezdett nyálazni és tömte az öklét a szájába.3hónaposan már a doktornéni is mondta hogy duzzadt az ínye,de még mindig nem bújt ki a fogacska.Nagyon megviseli,néha álmában is élesen felsír,hánykolódik és leizzad.Normális dolog ez?Mennyi idő még kibújik az első fog?Üdv: Tímea

A tanácsadó válasza

Kedves Tímea!

A fogzás kezdődése valóban elég hamar mutatkozhat a nyáladzással, ököl betömésével, de bizony sokszor még hónapok kérdése, míg elő is bújik az a fogacska. Sok babának okoz nyűgös napokat, éjjeleket, van, akit annyira nem 'kínoz' meg. Én személy szerint nem vagyok híve ezeknek az ecsetelőknek (de biztos van, aki elégedett velük). mint Ön is tapasztalta, időszakos enyhülést hozhat.
Ha már mindenképp kell valami, akkor inkább a homepopátiát javasolnám, ezek közül is jó visszajelzéseket lehet kapni a Viburcol kúpról, de erről és más szerekről egy homeopátiás orvos jobb felvilágosítást tud adni.
Ami még jó szokott lenni, az a borostyánlánc.
Viszont a legjobb fájdalomcsillapító a sok cicizés, hiszen az anyatej tele van természetes nyugtató- és fájdalomcsillapító anyagokkal, ráadásul a szoros tetsközelség is termel olyan amyagokat, amelyek ezt a hatást érik el. Úgyhogy éjjel-nappal is bátran minden nyűgösebb időszaknál, fájdalomnál kínálja meg cicivel, általában megnyugszanak cicin.
Szóval szerintem a szoptatás és a tetsközelség remek fájdalomcsillapító, nyugtató hatású (akár a hordozás is napközben remek dolog), és/vagy homeopátia bevetése, és/vagy borostyánlánc az általam javasolt.
Amúgy ez a négy hónapos kor, mikor a mozgásfejlődés is kezd elég nagy teret kapni, is okozhat nyugtalanabb, felsírósabb éjszakákat, az egyre inkább külvilág felé fordulás és újabb ingerek szintén, ami az íny viszketésével együtt valóban nagyon kellemetlen. És a befelé fordulásban, lecsendesítésben is nagy segítség a szopi és testközelség. Tehát érdemes ezzel próbálkozni szerintem.

Szeretettel:Dobiné Olasz-Papp Nóra

A kérdés

Kedves Nóra!Tímea vagyok .Ismét önhöz fordulok azzal a kérdéssel, hogy kislányom nagyon erősen szopizik és közben néha szúró fájdalmat érzek a mellemben.Szedtem rá homeopátiás golyócskát,használt is ! De sajnos kidobtam a kék színű csomagolását és a nevét elfelejtettem.Ebben kérném a segítségét.Üdv:Tímea

A tanácsadó válasza

Kedves Tímea!

A szer nevével kapcsolatban ajánlom felhívni a Homeopátiás telefonvonalat (nem tudom, itt megírhatom-e a számot, de azt megírom privát üzenetként), viszont annak érdemes utánajárni, miért érzi a szúró fájdalmat. A szopi melyik részén? A tejci elindulásakor, vagy közben, esetleg a végén? Melle melyik részén van a fájdalom? Bimbó közelében, ha igen, melyik részén, vagy hónalj felé, vagy mélyen belül, stb.? Mindig érzi-e a fájdalmat vagy ha kezdődik a szopi, igen és utána enyhül vagy múlik? Milyen intenzitású a fájdalom? Mióta érzi? Jól van-e mellre téve a baba? Lát-e sérülést a mellén, bármelyik részén?
Mi alapján lett kiválasztva az a homeós bogyó?
Az jó, ha használt, de szerintem érdemes mélyebben megnézni, mi okozhatja a fájdalmat, mert ha megtaláljuk a kiváltó okot, megszűnik a fájdalom hosszú távon.
Nem akartam megrémíteni a sok kérdéssel, de szerintem ezek megválaszolása sok hasznos infót adna, ami közelebb vinne a megoldáshoz!

Szeretettel:Dobiné Olasz-Papp Nóra

A kérdés

Kedves Nóra!34évesen szültem először.Nagyon vágytam már a kislányomra!Az asztmám miatt császár metszéssel született. Második naptól együtt alszunk.Nagyon jó baba.Bárhol és bármiben elalszik.Kiságy ,bölcső.De ha nincs mellettem hiányérzetem van és rögtön magam mellé fektetem.Ő is nagyon szeret velem aludni.Nem okozok később nála az elválasztásban gondot a nagy kötődés miatt? A különalvásra gondolok.Jövőhéten lesz négy hónapos,éjszaka is csak enni kel fel 3 óránként.Üdv:Tímea

A tanácsadó válasza

Kedves Tímea!

Köszönöm, hogy hozzám fordult!:-)

Gratulálok a kislányához!
Én nagyon pártolom az együttalvást, ha az minden érintettnek megfelel, és addig, amíg mindenkinek megfelel. tehát, ha a kislánya egyszer majd igényli a külön alvást és Ön erre válaszkészen, készségesen reagál az ő igényének megfelelően, semmit nem csinál rosszul! Kellemes adottság, ha amúgy mindenhol képes elaludni könnyen (de gondolom, Ön akkor is ott van, ha a baba a bölcsőben fekszik), de egy 4 hónapos babának még bőven elemi igénye, szükséglete a szoros testközelség, éjjel-nappal, akkor is, ha éppen olyan korszakban van, ami viszonylag nyugodt és bárhol 'jól el van'.
Tehát kötődés szempontjából (sem) okoz semmi problémát az együttalvással, sőt! Elég messze van még az a kor, mikor saját szükséglete lesz a külön alvás, nincs szükség az erre való felkészülésre már most!

Szeretettel:Dobiné Olasz-Papp Nóra