Tanácsadóink

Dr. Sebő Zsuzsanna

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

allergia

A kérdés

Kedves Doktronő!A kislányom 20 hónapos és most derült ki nála, hogy tojás allergiája van. Még a liszt érzékenységre a teszt eredménye nem készült el, nem tudom, hogy ez így párosulhat-e vagy sem?? Igazából én a homeopátiás készítményekre lennék kíváncsi, hogy melyik lenne az ami nekünk ebben az esetben segíteni tudna. El fog -e múlni, vagy ha túlságosan is magas az allergia szintje, akkor később más allergia típusok is meg jelenhetnek, vagy sohasem múlnak el???Tünetei nincsenek a gyermekemnek, csak apró kis pöttyök az orrán és a szája körül voltak. De más tünete nem volt, ezért sem vettük észre, csak egy vérvétel alapján tudtuk meg. Szeretném segítségét kérni, hogy milyen készítmények azok, amikkel meg tudnám állítani, vagy csökkenteni a tojás allergiáját. Köszönöm szépen válaszát, további szép napot!Üdv: Gyenge Bernadett

A tanácsadó válasza

A gyermek panasza nem egy heveny történés, hanem egy krónikus panasz, amit a homeopátiában un. alkati szerrel próbálunk csökkenteni, kiegészítve a kezelést számos más, egyéb megfontolás alapján adott szerrel. Ehhez a komplex kezeléshez be kell jelentkeznie egy homeopatához. Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

lejárati idő

A kérdés

Kedves Doktornő!Szeretnék schüssler sót alkalmazni, van is itthon, de lejárt a szavatossága. Egy homeopátiás tanfolyamon azt hallottam, hogy ezek a szerek, ha jól vannak tárolva korlátlanul megőrzik idejüket. A Schüssler sókra is igazak ezek???Még egy kérdésem lenne: 3. császármetszésnél sterilizációt szeretnék kérni, ezek a lekötések idegen testnek számítanak, és Siliceát ezután már nem használhatok???Köszönettel Fné

A tanácsadó válasza

Hivatalosan nem mondhatom egy gyógyszertári forgalomban lévő szerről, hogy ne törődjön a lejárati idővel. Én nem dobnám ki.
A Silicea idegentest kilökő veszélye elméletben megvan, hogy milyen gyakorisággal fordul elő, nem tudom. Kérdés azonban, hogy a sterilizáláskor idegentestet hagytak Önben? Nem vagyok járatos műtéti technikákban, kérdezze meg a nőgyógyászát.Utána lehet (ha kell) a Silicea alkalmazhatóságáról gondolkodni.Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

hajhullás

A kérdés

Tisztelt Doktornő!Köszönöm a hajhullásra adott javaslatát. A gyógyszertárban csak Acidum Phosporicum 9CH-t kaptam. Ezt is egy hétig napi egyszer, majd két hétig hetente kétszer kell szedni?A kisfiam jövő héten kedden kapja meg a három hónapos oltást és a rota vírus elleni vakcinát. Ugye hétfőn bevehetem a következő Oscillococcinum adagot?Tisztelettel köszönöm a válaszát!Üdvözlettel: Noémi

A tanácsadó válasza

Az alacsonyabb potenciákat sűrűbben kell adni, így az említett szer lehet akár napi kétszer is szedni, majd napi egyszer.
A kisfia és oltásainak kapcsolása az oscillococcinum-mal számomra értelmezhetetlen Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

A kérdés

Tisztelt Doktornő! Van egy 12 hetes kisfiam. Immunrendszer erősítésre, influenza megelőzésre elkezdtem szedni az Oscilococcinum komplex készítményt. És úgy érzem mindkettőnknek jó.De nagyon hullik a hajam és vizelet visszatartási problémáim fokozódnak. Ezekre a gondjaimra is homeopátiás szert szeretnék használni.Kérem adjon tanácsot, mit szedhetnék!Köszönöm!Noémi

A tanácsadó válasza

Gondolom szoptat még, így az Acidum phosphoricum C, CH15 szert javasolnám egy hétig napi egyszer, majd heti 2x két hétig. Utána a változásoktól függően lehet gyógyszert keresni, ajánlani. Ez a hajhullásra kellene,hogy hasson. A vizelettartási probléma már egy kicsit komplexebb kérdés, erre jobb lenne, ha egy homeopatával konzultálna személyesen. Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

sarkantyú

A kérdés

Kedves Doktornő!Sarkantyún mielyik homeopátiás szer segít és milyen higításban? Több mint 1 éve nem javul és nem akarom sem sugároztatni, sem injekcióztatni, sem pedig szteroid készítményt stb. szedni; viszont a fájdalom egyre elviselhetetlenebb.Köszönöm válaszát!.

A tanácsadó válasza

Kedves Kérdező. Az egy éve tartó panasz már krónikusnak számít, ezért leginkább alkati szer szükséges. Nem hinném, hogy ez eltünteti az elváltozást, de javíthat az állapoton illetve a rosszabbodást megállíthatja.Ehhez fel kell keresnie egy homeopatát. A meglévő fájdalmas tüneteket is lehet homeopátiás szerekkel csökkenteni, de ehhez ismerni kell a panaszait, és annak jellegzetességeit, modalitásait. Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna