Tanácsadóink

Dr. Sebő Zsuzsanna

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

szemölcsök

A kérdés

Kedves Doktornő!Uszodaszemölcsel kapcsolatban írok. 3 és fél éves a kisfiam ( elég érzékeny bőrű ) kb. 2 hónapja az sztk-ban kikanalaztak a térdhajlatából és a fenekén 8 db. uszodaszemölcsöt. Nagyon sírt, én többet nem szeretném ezt végigcsinálni. Másnap egy telefonos homeopátiás vonalon keresztül beszéltem egy dr. nővel ( sajnos Ő Székesfehérvári) , aki Thuja c30 3 db.(hétfőn), Medorrhinum C30 1 db. (pénteken) és Engystol napi 1 a hét minden napján kell szednünk. Azt mondta lehet, hogy fél évig is kell szedni. Az Engystolt úgy értettem, hogy 2 hétig kell szedni, uh. utána abba hagytam. Mikor telefonon beszéltünk azt mondta, nem kellett volna abbahagyni, így kezdjük el még egyszer az Engystol-t egy hétig szedni, utána egy hét szünet. Ez így ment még egy hónapig. Sajnos előző hétvégén elutaztunk és nem adtam be a kisfiamnak a Medorrhinumot és utána 3 napra rá a homlokán kétoldalt kipöttyöződött. Azóta egyre több és több kitüremkedés jött ki a karján és a lábán is, de főleg az arcán. Sajnos a mi doktornőnk akivel az adagolást megbeszéltem szabadságon van, uh. a telefonon más homeopátiás orvosokkal beszéltem, akik azt mondták szedjük így tovább. Kivéve az utolsó doktornő, aki azt mondta, hogy nem szabad lett volna eddig szedni és hagyjam abba a szedését hátha akkor elmúlik, és vigyem el a háziorvoshoz, mert lehet, hogy bárányhimlő. De a háziorvos szerint nem az (oltást is kaptunk ellene régen ), lehet, hogy ételallergia. ( Fenistil csepp és Calcium szirup) . Egy másik háziorvos ismerősünk szerint uszodaszemölcs. Én nagyon szeretném, ha látná valaki, de egy bőrgyógyászatra egy hónap a bejelentkezés és igazság szerint én vártam 1 hete,mert azt mondták, hogy ne aggódjak, mert majd változni fog. De sajnos én semmi változást nem látok. Minden -képpen el fogom vinni egy bőrgyógyászhoz, csak az Ön véleményére is kíváncsi lennék. Szegénykémnek már legalább 40-50 pöttye van, amiből legalább 20 az arcán. Van amelyik néha viszket is neki.Sajnos itt a nyár és már nagyon menne a strandra, de így nem merem elvinni, nehogy gond legyen. És persze van egy fél éves kistestvére, aki nagyon remélem, hogy nem kapta el, bár már rajta is látok pöttyöket. Esetleg tud-e valakit ajánlani a doktornő? Nagyon aggódom, hogy sokára fognak elmúlni, vagy a végén tényleg ki kell őket kanalazni. Előre is köszönöm mielőbbi válaszát, és elnézést a hosszú levélért, de szerettem, volna mindent leírni.Nagy Nikoletta

A tanácsadó válasza

Kedves Nikoletta, megértem a kétségbeesését, bár a helyzet nem annyira drámai, mint ahogy megéli. Pontosan nem számoltam össze, hány orvos tanácsát kérte ki, így nem csoda, ha ellentmondásokkal találkozik. Mindenesetre a leírtakhoz képest én sem tudok többet mondani. Azért javasolnám, válasszon ki egy hagyományos és egy homeopátiás orvost, és mindig hozzájuk forduljon, így jobban kézben lesz a gyerek kezelése. Persze ahogy a házi orvos sem telefonon keresztül gyógyít, a homeopatát is fel kell keresnie. Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

szájpenész

A kérdés

Kedves Doktornő!Utolsó levelem óta már tényleg más probléma jelentkezett, mégpedig a szájpenész .2,5 hónapos a babánk, azóta állandóan kezeljük.Próbálkoztunk már 3 féle gyógyszertári ecsetelővel, de 1-2 nap tünetmentesség után visszatér a fertőzés. Mindent fertőtlenítek, a mellemet bórvízzel mosom, de hiába. Borax C30-at is próbáltunk, mert erre utaló egyéb tünet is volt, a többi tünet megszűnt de a szájpenész nem. Mit tehetek még??Köszönettel Fné

A tanácsadó válasza

Ampullás C vitamint kérjenek a patikában (receptköteles), ezzel itassanak át gézt és naponta 2x3x töröljék ki vele a baba száját. Ezenkívül a Candida albicans homeopátiás szert is megpróbálhatja CH 15, napi 1x, egy héten át.Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

hiperaktív gyerek és a homeopátia

A kérdés

Tisztelt Dr. Nő !Korábban már fordultam Önhöz segítségért ezen a fórumon. Akkor leírtam, hogy kisfiamnál 16 hónaposan megállapították, hogy hiperaktív, és Asperger-gyanús. Azóta homeopata segítségével MMR-oltáskivezetést végeztünk, korai fejlesztésre járunk. A Vadaskert Alapítványnál is voltunk, egyelőre autizmuskivizsgálásba nem kezdenek. A TSMT tornát javasolják, amit június 23-án kezdünk. Kisfiam jelenleg 21 hónapos, még nem beszél, nem eszik önállóan, túlmozgásos. Kérdésem a Tisztelt Doktornőhöz az lenne, hogy homeopátiával kezelhető-e, vagy enyhíthető-e a hiperaktivitás? Fussunk-e neki ? Illetve, mit tehetünk még a kisfiunkért ? Válaszát köszönöm szépen ! Éva

A tanácsadó válasza

Teljes homeopátiás oltási kivezetéssel és kiegészítő homeopátiás kezeléssel jó eredményeket lehet elérni, különösen ebben a fiatalkorban.Amennyiben az MMR kivezetés hozott változást, még inkább javaslom az előbbit. Természetesen az egyéb fejlesztések is nagyon fontosak. Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

mi lesz jövőre

A kérdés

Tisztelt Doktornő! Kislányom most fejezi be az első osztályt, januárban volt 7 éves. Azt mondták az óvodában, okos értelmes gyerek, nem lesz vele semmi baj. Jól indult mindennel, de aztán figyelmetlen lett, minél előbb készen legyen a feladatokkal, az eredmény nem érdekli. Mindig pörgős, és szófogadatlan gyerek volt, de amit most művel, az borzasztó. Hiába teszem le időben aludni, este 10-ig egyszerűen nem tud. Már adtam neki Sedatif tablettát, de nincs változás. Az írása elég csapnivaló, itthon is megmakacsolja magát, akkor az ötödszöri radirozás után gyöngybetűkkel ír. Ovis kora óta néptáncra jár, ott gyönyörűen teljesít! A számtan tanárnő azt mondja, az első két órában még figyel, aztán vége! Hiába mondom neki, szépen, csúnyán, nem használ. Aggódok, hogy mi lesz vele a következő évben? Lenne valami megoldás? Válaszát előre is köszönöm!

A tanácsadó válasza

Szerintem egy pörgős kislány, esetleg kismértékű figyelemzavarral. Így év végére meg ki is fáradnak az elsősök. Szeptemberig több hónap van, érik a gyerek idegrendszere, no és pihen is. Véleményem szerint ki kellene várni a szeptembert, és ha akkor is lát problémát, lehet homeopátiában gondolkodni. Egy alkati kezelés sokat tud segíteni. Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

szemölcs a talpon

A kérdés

Tisztelt Doktornő!Kérdésem a következő lenne. 8 éves a kislányom. Sportos iskolába járunk, minden héten 1x járnak uszodába. Pár hónappal ezelőtt, kb. 5 hónapja, vettünk észre a talpacskáján 1 egészen aprócska, mintha bőrkeményedés lett volna, kis elváltozást. Egy ideig nem változott, majd picit nagyobbacska lett, de még mindig bőrkeményedésre hasonlított. Aztán kb 2 hónapja már változott, még nagyobb lett, mikor kiázott pl. fürdés után kifehéredett, karfiolszerűvé vált. Próbáltam ecsetelni, majd scholl fagyasztót is használtunk rá...eredménytelenül. Elvittem bőrgyógyászhoz 1 hete. Először tettek rá pára kötést, majd 3 napra rá lefagyasztotta. A bajom az, hogy tegnap fürdés után mikor kezeltem le a már lefagyasztott szemölcsét, arra lettünk figyelmesek, hogy 3, vagy 4 újabb aprócska, mini bőrkeményedés szerű pontocska jelent meg a szemölcse körül. Attól tartok, hogy ezek újabb szemölcsök lesznek. Kérem adjon tanácsot, ha kell le fotózom és átküldöm a képet, hogy mit tegyek, hogy megállítsam a terjedést és a növekedésüket. Kétségeb vagyok esve miatta. Az hagyján, hogy Én, de szegény kislányom is mikor észre vette és felismerte, hogy ez hasonló mint az első volt neki. Nagyon sírt. :(Várom mielőbbi válaszát, előre is köszönöm: Törökné Tünde

A tanácsadó válasza

Kedves Tünde. A kislánynak un. közönséges szemölcse van, ez biztos. Ezen nem kell sem kétségbe esni, sem sírdogálni, még ha nem is öröm. Ezt a szemölcsfajtát a human papilloma vírus valamelyik típusa okozza, gyakoribb gyerekeknél, szeret fertőzni és terjedni. Spontán gyógyhajlama is van, de ezt ritkán tapasztalom. Számos hagyományos kezelési eljárás létezik (fagyasztás, kikanalazás, ecsetelés, immunerősítés stb). Homeopátiával is lehet próbálkozni. Heti egyszer Thuya C,CH 30, és heti 3x Antimmonium crudum C, CH 15. Négy héten át folytatnám, utána szünet. Szoktuk még az alkati kezelést is ajánlani, de ez minden krónikus problémánál ajánljuk. Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna