Tanácsadóink

Dr. Sebő Zsuzsanna

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

oltás kivezteés

A kérdés

Tisztelt Doktornő! Kisfiamnál most esedékes a 6 éves oltás. Szeretnék ehhez segítséget kérni Öntől., ill. időpontot, amennyiben ez csak személyesen oldható meg. Úgy tudom, hogy az oltás nozódájával lehet segíteni az oltáskivezetést. Mivel nem szeretnék rossz nozódát venni, ezért szeretném Öntől megkérdezni, hogy melyiket kell ehhez az oltáshoz beszerezni és hogyan kell adagolni? Kell-e ezenkívül a Thuja 30 CH és 200Ch, vagy elég ha csak ezeket adom? Antal Vali oldalán javasolt bionomos támogatásokat alkalmazom már 1 hónapja (nyirfanedv, huminicum, Emció, beta glükán, ill. oltáskor a talptapasz), de olvastam, hogy az oltás nozódáját is érdemes adni. Válaszát előre is köszönöm, ill, egy esetleges időpontot is szívesen elfogadok Öntől. Üdvözlettel:Olá Bernadette

A tanácsadó válasza

Ha a gyereknek soha semmi problémája nem volt az oltásoktól, akkor akár semmit nem kell tenni. A Thuja használata nem rossz, de ma már hozzáférhető az un. oltási nozóda, ami a legcélzottabb kivezetési forma. Dipht Tet Pert IPV Vacc. 2 nevű nozóda a 6 éves oltásnak megfelelő. Fontos a 2 szám a végén. A C30 potenciából kell az oltás napján l beadni 1-5 golyót.
Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

elhúzódó fülészeti probléma

A kérdés

Üdvözlöm kedves doktornő! Roskó Bernadett vagyok 35 hárfaművész. Egy a fülemet, ill. a hallásomat érintő problémával fordulok önhöz. Kb. egy hónapja van bedugulva a jobb fülem, illetve az egész orr- és arcüregem. Nem voltam lázas egyszer sem és a "szokásos" téli köhécselésen, orrfújáson kívül nem fájt semmim. Akkoriban influenza járvány volt, de én "úgy döntöttem", nem kaptam el...nos elképzelhető ,hogy a folyamatos Echinacea csepp szedése ellenére mégis elkaptam, csak lábon hordtam ki, amiből lett egy nagyon kellemetlen szövődmény. Annyira komoly volt a füldugulás, hogy lehetetlenné tette a munkámat is. Miután semmilyen házi praktika nem segített, egy hete fülész szakorvoshoz fordultam, aki először antibiotikumos kezelést javasolt -gondolván, hogy a lányom skarlát- streptococcus baciját kaptam el ( akivel épp a skarlátja miatt voltunk otthon ) , de nem használt semmit az antibiotikum. Miután egyre rosszabb lett az állapotom, hétfőn ( 30-án) felszúrta mindkét fülemet, amitől rendkívüli módon megkönnyebbültem, annak ellenére, hogy alig folyt ki belőle váladék. A baktérium tenyésztés kimutatta, hogy nem az okozta a bajomat ,ezért következtetek a már említett lábon kihordott vírusra. Zyrtec D-t kaptam az orrnyálka -duzzanat lehúzása céljából, meg Flutirin és Rinofluimucil orrspry-ket. Közben kutakodtam itt a homeopátiás szerek között és rátaláltam a Kalium Muriaticumra, ami úgy vélem "illik" rám. 9es higításban szedek belőle 3x5 golyócskát. Két napja szedem. Amiért írok: a jobb fülemmel még mindig elég rosszul hallok, és az orrdugulásom is nagyon lassan múlik. Még mindig annyira nazális a hangom is,mintha egy bödönbe beszélnék. Rengeteget fújom az orrom és "szörnyek" távoznak belőle. Szóval javasolna e nekem a doktornő másik szert is ( magánszorgalomból iutánanéztem a Cinnabaris is alkalmas lehet a bajomra) vagy ha most elkezdek vmi mást is együtt a Kálium M-mal, akkor kioltják e egymás hatását? Vagy szedjem a KM-t és szép türelmesen várjam ki,amíg kitisztulnak az üregeim? És a golyócska mellett javasolt a Zyrtec további szedése? Doktornő szerint az infra lámpát használjam e vagy inkább inhaláljak? Köszönöm válaszát. Minden jót: Roskó Bernadett

A tanácsadó válasza

Kedves Bernadett. Ha az orrfújásakor "sszörnyűségek" jönnek, a Cinnabaris megfelelőbbnek túnik. A K muriátikum egy ragyogó szer, de inkább fehér váladékoknál szoktuk adni. Bár egy napon több homeopátiás szer is adható, inkább egymást követően javaslom az adását, függően attól, miorra lesz a szörnyűségekből fehér váladék. Nagyon jó még az Euphorbium orrspray is. Részemről az infralámpát preferálom.
Ha nem boldogul, érdemes lenne egy homeopatát felkeresnie, mert a problémája krónikus felé hajlik, és ilyenkor már alkati szer szedése is jó lenne. Igyekezzen rendbejönni, mert egy zenésznek a füle a második legfontosabb szerve a keze után. Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

lándzsás útifű allergia

A kérdés

Kedves Doktornő!Lándzsás útifű allergiám van , érdeklődni szeretnék, hogy milyen homeopátiás szert szedhetnék erre a panaszra, mert a hagyományos gyógyszerek nem használnak.Fné

A tanácsadó válasza

A pollen allergiák jól befolyásolhatóak homeopátiás szerekkel. Internetes felületen csak átmeneti segítség adható, hiszen a homeopátiás kezelés egyénre szabott kell, hogy legyen. Ennek okán, javaslom keressen fel egy homeopatát. Listát talál a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület honlapján. Addig is szedjen Histamin C30 30CH-t, akár naponta (tünetek erősségétől függően), egyéb szert azért nem tudok javasolni, mert nem írt semmilyen tünetet. Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Bordeline

A kérdés

Kedves Doktornő!Nem ismeretlenül írok Önnek. Mindkét fiam (Fülöp László, Fülöp Zsolt) gyermekorvosa volt Pomázon. Azért keresem itt, mert szeretnék segíteni egy 25 éves fiatal nőnek, aki súlyos személyiségzavarban szenved. A betegség neve: borderline. A szakorvosa xanaxot szedet vele már több hónapja, illetve 4 napja szed antidepresszánst. Nem vagyok orvos, de érzem, hogy ezek nem a megfelelő szerek a javulásához. Ráadásul hosszú távon szerintem csak ront a helyzeten. Az állapota nem javul, a szakorvos még a kórházi kezelést is javasolta Kiskovácsiban. A betegsége abban nyilvánul meg, hogy nagyon erős szorongás, pánik fogja el. Nem mer kimenni a lakásból, emberek közé menni, a munkahelyén nem tud megfelelni, fél olyan dolgoktól is, ami meg sem történt (paranoia?). Pár hete olyan erős pánik fogta el, hogy elájult. Nagyon szeretnék neki segíteni, talán még időben vagyunk, hiszen még csak 25 éves. A szívem szakad meg miatta. Kérem, legyen szíves megírni a véleményét az esettel kapcsolatosan. Hova menjek vele? Sajnos a családi állapota sem valami fényes. Albérletben lakik egy barátjával, de a kapcsolatuk elég labilis. Haza nem mehet, mert a szülei nem engedik. Ráadásul van két kiskorú gyermeke, akik nevelőszülőknél vannak. Tisztelettel várom mielőbbi válaszát!Martonosi Erika70/434-7395

A tanácsadó válasza

Kedves Erika. A személyiségzavarok nem a leghálásabb területtei a homeopátiának, de sokat lehet segíteni (persze nem mindig). Ehhez azonban be kell jelentkezni egy homeopatához, és mint ilyen, csak magánrendelésben lehet.A megoldás nem egyszerű és nem varázsütés szerű javulás várható. Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

antidotum

A kérdés

Tisztelt Doktornő. Egy érdekes folyamatnak vagyok az alanya és az áldozata. Január 23-án egy kedves ismerősömtől megkaptam az influenzát, amitől egy hete szenvedek. A tünetek nagyon drasztikusak voltak, (köhögés rohamok a viszkető érzéstől a torkomban, intenzív nátha, borzongás stb. ) és ezért egy héttel a betegség indulása után jan. 30-án , reggel bevettem egy adag Oscillococcinumot, majd rá egy pár órával egy adag Stodal szirupot. Mindkettő sokat javított az állapotomon, de főként a Stodal szirup hozott drámai változást. Ahogy bevettem , rá 3 percre teljesen lecsillapodtak a tüneteim. Íme ismét egy bizonyíték, hogy mennyire hatnak a szerek. :)) Mindezek mellett fellépett egy probléma. Már délután éreztem a testemben egy intenzív vibráló érzést, úgy a talpamban mint a tenyereimben, és végeredményben az egész testemben. A szívem intenzívebben dobogottmint máskor. Tudtam, hogy ezek a tünetek a szerekkel vannak összefüggésben. Dolgoztakbennem és felerősítették az energia áramlásokat a testemben. Ez a vibrálás olyan erős volt , hogy nem hagyott egész éjjel aludni. Egyszerűen az agyam nem volt képes tőle kikapcsolni. Nagyon megvagyok ijedve. Mit lehet ilyenkor tenni? Mi lesz velem, ha ez az állapot nem csillapszik le? Hogy lehet lecsillapítani a szerek hatását? Esetleg valamiféle antidotum hatásos lehet? Sürgősen várom válaszát, amit előre is hálásan köszönök. Teodóra

A tanácsadó válasza

Első ötletem, hogy a Stodal-t hagyja abba, mert abban vannak olyan szerek, amik túl sokáig adagolva, az arra érzékenyeknél kiválthatnak mindenféle esetleg nem várt hatást. Ennek a valószínűsége kicsi, de lehet. Néhány óra vagy inkább nap alatt el kellene múlnia a panasznak.
A másik, biztosan közömbösítő hatás a mentol, vagyis egyen meg egy fél csomag mentolos cukorkát, vagy használjon mentolos bedörzsölő krémet a testére.
Amennyiben a homeopátiás szerek váltották ki a leírt tüneteket, meg fognak szünni.
Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna
u.i.: kérem olvassa el a személyre szóló részt is.