Feng Shui Repülőcsillag iskola (2.)

Szeretné fellendíteni az üzletet? Nagyobb bevételt szeretne elérni vagy munkatársait, önmagát szeretné motiválni a jobb, hatékonyabb munkára? A Repülőcsillag módszer segíthet megoldani a problémát.

növekvő bevételA munkahely vagy üzlet jó elrendezése hozzásegít a jobb boldoguláshoz, ezért szinte mindenki életében legalább olyan fontos, mint a jó otthoni légkör. A Repülőcsillag módszer ismerete megkönnyítheti életünk, vállalkozásunk menetének, miértjeinek megértését. Rendezze át irodáját, vagy vezetőként akár a cég székhelyeként szolgáló területet, hogy munkakedve nőjön és fellendüljön az üzlet, javuljon a cégen belüli kommunikáció. Nyilvánvalóan ezért még másképpen is tenni kell, de sokat segíthetnek a megfelelő munkahelyi feltételek.

A Repülőcsillag módszert most egy iroda alaprajzán keresztül mutatjuk be, mert sokkal könnyebb konkrét példán keresztül megérteni.

Mérjük fel a helyszínt

 Ha vezetőként látunk neki a harmonizálásnak, elsőként mérjük fel az irodát, üzletet vagy a cég teljes területét. A példánkban szereplő épület 1986-ban épült, ami a 7-es kor (1984-2003). Jelenleg 8-as korban vagyunk (2004-2024), így a jó számok a 8, 9 és az 1 lesznek, tehát a 7-es jelenleg nem kedvező. Az iroda egy déli homlokzatú épület második emeletén van. Az iroda homlokzata meg kell, hogy egyezzen az épület homlokzatával, tehát nem az iroda bejárati ajtaját tekintjük homlokzati iránynak.

Iránytűvel mérjük be, hová esnek az egyes égtájak. A pontos tájolás nagyon fontos, hiszen ez határozza meg, hogy a számok előre vagy hátra repülnek. Az alaprajzot osszuk fel égtájak szerinti tortaszeletekre. Minden egyes szeletbe berajzoljuk a már kiszámolt Csillagokat, és már nincs más hátra, mint megnézni a Víz és Hegy csillagokat, hogy milyen helyiségre esnek.

Az iroda elemzése

alaprajzBejárat: Keleten a 4-es Víz csillag van, ami a 8-as korban nem kedvező. Erre az irodára a flörtölgetés lehet a jellemző. Bejáratnál van még az 1-es Hegy csillag, és ez egy kiemelkedő párosítás a 4-gyel. Eddig a lustálkodás jele volt, mostantól a munka, a tanulás aktiválását hozza.

Recepció: Délkeleten ül a recepciós hölgy, akinek igen aktív tevékenysége van. Faxol, telefonál, intézkedik. A 3-as Víz csillagot aktivizálja, amely a vita száma. Így nagyon nehéz erre a helyre olyan kiegyensúlyozott, nyugodt munkatársat találni, aki nem emeli fel a hangját, illetve nem vitázik.

Tárgyaló: Délen a 7-es Víz csillagot nézzük. 1984—2003-ig a cég itt folytatott tárgyalásai igen sikeresek voltak, hiszen a 7-es korban a 7-es Víz csillag a jó anyagiak megteremtéséhez segítséget nyújtott. A 8-as korban a 7-es jelentése a betörés, tehát az itt lévő ablakok biztonságára fokozottan kell ügyelni.

Szerver szoba: Délnyugaton a szerver helyisége található. A gépek itt állandóan működnek, tehát a Víz csillagot kell néznünk, ami itt 5. Ez nem jó szám, mert a „váratlan események” megjelenítője.

Főnöki szoba: Itt a Hegy csillagot vizsgáljuk, mert vezetőnél ez mutatja a biztos pozíciót, jó döntéseket. Ez a főnök, sajnos nem ül jó helyen, az 5-ös Hegy csillag sok kellemetlenséget hozhat neki.

Interjú szoba: Északnyugaton a kistárgyaló van, ahol interjúkat készítenek. Fontos, hogy ebben a helyiségben sok mozgás legyen, mert a Víz csillag 1, ami a jövő gazdagsága, csak akkor tud jó lehetőségeket hozni a cég számára, ha aktív.

Szerkesztői rész: Északon jó a Hegy csillag, így a kiadó nyugodt lehet, szerkesztői felelősségteljesen fogják ellátni munkájukat.

Üres rész: Kár lenne ezt a részt üresen hagyni, hiszen nagyon jó a Víz csillag. Mindenféleképpen aktív tevékenységeket kell idehelyezni, vagy egy eljáró üzletkötőt.

Hogyan tehetjük még jobbá a cég üzletmenetét?

  • A bejárati ajtót helyezzük át az ÉK-i részbe.
  • A főnök és a szerver szobát cseréljük ki egymással.
  • A recepciónál használjunk Tűz elemű (pirosas) színeket.

munkatársakAz átalakítással sokat lendíthetünk a cég sikerén, ám minden évben vannak olyan területek, ahol nem érdemes belefogni, mert azzal többet ártunk, mintha semmit nem tennénk vagy éppen nagyon csendes orvoslás ajánlott csak az adott területen. Ugyanígy, van olyan égtáj, amivel mindig szembe kell fordulni, míg egy másiknak éppen háttal érdemes ülni. Ahová például a 3-as számú csillagok egyike berepül, ott ajánlott a nagy csend. Ezen kívül ott is ajánlott a fokozottabb figyelem és orvoslás, ahová a 2-es és 5-ös számok „berepülnek”, illetve a „rossz” számok kombinációi (éves, havi stb.) fordulnak elő.

Természetesen a technika még nagyon sokféle titkot rejt, többek között arra is kitér, hogy a munkatársak hogyan üljenek, és hogy az egyes területeken milyen színeket használhatunk, figyelembe véve az évi és havi berepülő csillagokat is, amelyek befolyásolják az épület energiáit évről évre, hónapról hónapra.

Meglehetősen összetett módszerről lévén szó, hosszú évek tapasztalata és gyakorlata szükséges az igazán jó eredmények eléréséhez. Eleinte ajánlott tapasztalt tanácsadóhoz fordulni, de idővel magunk is megtanulhatjuk a „titkos” trükköket és jelentős eredményeket érhetünk el karrierünkben, vállalkozásunkban.

(Forrás: Szilvásy Judit: Feng Shui Kalauz, Tippek Irodára, Első Magyar Feng Shui Centrum Kft., 2004)