Kristályok bűvölete

Amikor kimerülnek az energiatartalékaink, eluralkodik rajtunk a stressz, ingadozik a hangulatunk, ideje, hogy tegyünk valamit a jobb közérzetünk érdekében. Nézzünk körül a kristályok között, melyek egyedi rezgése lehet gyógyír nemcsak a testi, hanem a lelki nyavalyákra is.

Lélekgyógyászok

A kristályokat ugyanazok az ásványi elemek alkotják, melyek bennünk is megtalálhatók, rezgésük szinkronban áll a miénkkel, ezért jó eszközként szolgálnak arra, hogy a bennünk lévő diszharmóniát megszüntessék. Minden kristálynak saját, jellemző energiatöltése van, amely meghatározott testi és lelki tüneteinkre hat.

Akvamarin

Az akvamarin növeli a magabiztosságot, csökkenti a depressziót, segít az önmagunkért való felelősségvállalásban. Energetikája leépíti az önbizalmunkat aláásó önromboló programokat. „Figyelmeztet” a veszélyekre, védőkő utazások és a mindennapjaink során. Tartsuk magunknál, a zsebünkben.

Ametiszt

Az ametiszt nyugtató hatású. Oldja a stresszt, a feszültséget, segít az ellazulásban és kikapcsolódásban. Segít a hosszabb ideje fennálló lelki nyomásnál, alvászavarok esetén is bevált szer. Lassítja az öregedést, elősegíti a megérzéses álmokat. Marokkőként használva remek nyugtató. Alvásproblémák esetén az ágyunk köré helyezzünk el egy-két ametisztkristályt.

BorostyánBorostyán

A borostyán segít az érzéseink megélésében és megfogalmazásában. Oldja az érzelmi blokkokat, depresszió esetén nyugtató hatású, kiegyensúlyozott kedélyállapotot biztosít. Karkötőként vagy nyakláncon függőként viselve a leghatékonyabb.

Citrin

Napsárga színével fokozza az életörömöt, melegséget áraszt ránk. Bátorrá, nyitottá, lendületessé tesz, de nem meggondolatlanná. Segít, hogy keresztülvigyük elképzeléseinket. Viseljünk citrinmedált a szívcsakránk felett.

Gránát

A gránátkristály növeli a teljesítőképességet, az életerőt. Erősíti az immunrendszert, feltölti a kimerült energiatartályainkat. Segít a nehéz élethelyzetek sikeres megoldásában. A csuklónkon, karkötőként viselve érvényesül a legjobban, mivel éri az ütőere.

Hegyikristály

A hegyikristály jó segítséget jelent, amikor erős figyelemre és koncentrálásra van szükség. Javítja a mentális teljesítőképességet. Érdemes az íróasztalunkon tartani egy csiszolatlan hegyikristályt.

HematitHematit

Testi szinten szabályozza a vérkeringést, enyhíti a görcsöket. Lelki szinten segít megszabadulni a berögzült, kényszeres viselkedésektől, túlzásba vitt evéstől, dohányzástól, alkoholfüggőségtől. Segít szembenézni a problémák okával. Tartsunk több kisebb hematitot a zsebünkben, forgassuk őket ujjaink között.

Holdkő

A holdkő a nőiesség köve. Segít kiteljesíteni a női szerepeket. Enyhíti a menstruációs fájdalmakat, elűzi az álmatlanságot. Eredményesebbé teszi a fogyókúrát. Oldja a gátlásokat, a lelki feszültséget, erőt ad az érzések felvállalásához. Viseljük gyűrűként vagy nyakékként.

Jade

Ez a zöld színű kő segít a felzaklatott lelkiállapotban megnyugodni és összpontosítani a figyelmet. A kommunikáció hasznos eszköze, segíti a ráhangolódást és az együttműködést. Összehangolja a jobb és a bal agyfélteke működését. Meditáláshoz használjunk gömb alakú jadekövet.

Rózsakvarc

Segít a természetes, ösztönös vágyak felvállalásában, megélésében. Általa könnyebbé válik mások közel engedése, zárkózottságunk elengedése. Szerelemhozó kő, élénkíti a nemi vágyat. Tartsuk a hálószobánkban.

ZafirZafír

A zafír segít kifejezni és megélni az érzéseinket. Hasznos lehet, ha nehezen megy bizonyos emberek vagy élethelyzetek elfogadása. Oldja az érzelmi blokkokat és a stresszt, kiegyensúlyozza a kedélyállapotot. Ha zafiramulettet viselünk a nyakunkban, megóv bennünket saját érzelmi kitöréseinktől.

Csakrák harmonizálása

A test energiaközpontjainak kiegyensúlyozásához helyezzünk az összes csakránkra egy-egy megfelelő kristályt, és hagyjuk a testünkön 10-15 percig.
Koronacsakra: ametiszt, hegyikristály
Homlokcsakra: lapis lazuli, zafír, szodalit
Torokcsakra: akvamarin, türkiz, kalcedon
Szívcsakra: rózsakvarc, turmalin, jade
Napfonatcsakra: borostyán, tigrisszem, arany topáz
Köldökcsakra: holdkő, karneol
Gyökércsakra: achát, gránát, jáspis, rubin

Harrach Orsolya