A tao tanítása a szerelemről és a szexről (4.)

Némelyik férfit elvarázsolja, ha figyelemmel van iránta egy idősebb asszony. Van olyan fiatalember, aki páratlannak tartja az anyai és az anya iránti szeretet és a testi vágy, a szerelem izgató ötvöződését. Idősebb férfipartner mellett pedig a fiatal nők nem érzik magukat tárgynak, eszköznek…

Mottó: Az egyetlen átalakító és alkimista, mely mindent arannyá változtat: a szeretet.
Az egyedüli mágia a halál, az öregség, a köznapi élet ellen: a szerelem.

A cikksorozat befejező részében – ahogy az előző cikk végén ígértem – a május-szeptember, május-december kapcsolatokról szólok. A szövegösszefüggésből sejthető (utalok arra, hogy a tao több ezer éves…): a május-szeptember olyan párkapcsolat jelzője, ahol az egyik fél néhány évvel idősebb a másiknál; míg a május-december párkapcsolatban az egyik fél jóval (egyesek szerint megengedhetetlenül) idősebb a párjánál.

Néhány példa:
O. O’Neill 17 évesen ment férjhez az 54 éves Ch. Chaplinhez. Személyes ismeretségi körömben P. Berta elmúlt 40, amikor az alig 20 éves L. László felesége lett. Mindkét pár kivételesen boldog és hosszú házaséletet élt, amelyet csak a halál tudott megszakítani. Vannak – természetesen – ellenpéldák is; pró és kontra a bőség zavarával küzdünk.

Kevés kivételtől eltekintve a társadalom, a nagyobb és különösen a kisebb közösség kegyetlenül elítéli, de legalábbis elmarasztalja az ilyen párokat. Mondani sem kell, ilyenkor is idézhetjük a „Ki mint él, úgy ítél” közmondást: az elmarasztaló a saját „nimfomániáját”, ostobaságát stb. vetíti az ilyen-olyan idézhetetlen jelzővel minősített nőre, illetve önnön gyámoltalanságát, gyengeségét – vagy éppenséggel romlottságát stb. – a férfire.Így tartja az illem...

Titkos-tiltott kapcsolatok

Az elítélést megelőzendő sokan igyekeznek titokban tartani az ilyen kapcsolatokat. Mindennek pozitív hatása is lehet a viszonyra: a titokzatosság, a rejtőzködés, a sok „lopott” boldog óra még értékesebbé teheti a szerelmet mindkét fél számára – de vannak sajnos tragikus vagy legalábbis traumatikus végkifejletek is.

Pedig ahogy a fiatal lányok is jelentős mértékben pszichés, „józan” ésszel megmagyarázhatatlan tényezők (és nem csak vagy nem elsősorban a pénz) hatására vonzódnak az idősebb férfiakhoz: tudattalanul legtöbbször az apjukat keresve benne, úgy a fiatal férfiakat is hasonló (főleg nem anyagi) tényezők vonzzák az esetek nagy részében egy anyjuk korabeli hölgyhöz. Némely férfit egyszerűen elvarázsolja, hogy milyen figyelemmel van iránta egy idősebb asszony, akiben felébresztette az anyai ösztönt. Van olyan fiatalember, aki hasonlíthatatlannak tartja az anyai és az anya iránti szeretet, valamint a testi vágy és a szerelem ilyen izgató ötvöződését.

Nem elhanyagolható az a spirituális, intellektuális előny, amely ugyancsak részben a magasabb kornak köszönhető. Az idősebb nő és férfi nemcsak a húsz- és harmincévesek problémáira nyitott, de meg lehet vele beszélni a súlyosabb, komolyabb kérdéseket is, amelyekre – saját tapasztalatai (tehát nem csupán elméleti ismeretei, elképzelései) alapján – életszerűbb válaszokat adhat, mint egy fiatal nő vagy férfi, aki esetleg látványosan csökkenő érdeklődéssel hallgatja az időhúzó „lelkizést”, és inkább a lényegre térne…

Idősebb nő, fiatal férfi

Ami a kérdés szexológiai vonatkozásait illeti, nagyon sok olyan hatásról beszélhetünk, amely mindkét fél részére kifejezetten kedvező. Jeleztem, hogy a serdülő és az ifjú férfi „hivatalból” korai magömlős (a második, néha még a harmadik aktusnál is), illetve az érzelmi ambivalencia, a túlfűtött érzéki vágy, a remegés és/vagy a „bokáig beléd estem” izgalma miatt olyan vegetatív (szimpatiko-tóniás) állapotba kerülhet, amely érthetően okoz merevedési zavarokat. (Nem véletlenül nyugtatókat ad az orvos, illetve „nyugtató” italt: sört javasolnak a dörzsöltebb cimborák…) A lányok és fiatal nők sürgető, nem egyszer sértő, de mindenféleképpen tapintatlan reakciói nem segítenek a helyzet rendeződésében.

Viszont egy idősebb nő épp a koránál fogva tapasztaltabb, így együtt érzőbb és megértőbb tud lenni ifjú partnerével szemben; tapintata – melyet részben a hálája indukál – ezért gyorsabban átsegítheti a férfit a fent írt nehézségeken. Testileg ebben az esetben tapasztalható az előnnyé váló hátrány jelensége is: az (esetleg többször szült) idősebb nő hüvelye gyakorta kevésbé szűk, így nem ingerli olyan intenzíven a fiatalember makkját, mint egy fiatal, még nem szült nőé, ezért az ejakuláció késleltethetőbbé válik.

Beszélni kell arról a kedvező változásról is, amelyet ez a kapcsolat a nő én-képében, önértékelésében idéz elő. Megtapasztalhatja ugyanis, hogy – egy idősebb, korban hozzáillő partnerhez képest – a fiatal férfinek már a csókolózás és az előjáték közben is azonnali és kőkemény erekciója van, amelyet kétségtelenül ő, az idősödő nő váltott ki… (S ennek mit sem von le az értékéből az a tény, hogy a férfinek most azért megy ez ilyen jól, mert a helyzetnek nincs olyan tétje, mint ha egy izgató, szűk hüvelyű és joggal igényes, ám jogtalanul türelmetlen, sértő stb. fiatal nővel „állna” szemben…)

Visszatérve az idősebb nő aspektusához, az ágaskodó férfiasság megtapasztalása nemcsak az önértékelésén javít, de intenzívebb vágyat s így lubrikációt (hüvelynedvesedést) is eredményez – amely további örömforrássá válhat mindkettőjük számára (s bizony lehet, és érthető is lenne, hogy egy korban hozzá illő férfi látványa és viselkedése a szeretkezés előtti percekben nem gerjesztené fel a nőben ilyen mértékben a vágyat…).

Fiatal nő, idősebb férfi

Nézzük egy kicsit részletesebben a fiatalabb nő – idősebb férfi kapcsolatát! Természetesen ez is számos előnnyel jár mindkét fél részére. A lányokat és általában a fiatal nőket sokszor zavarja, ha a férfi azonnal a tárgyra tér, ha mindenről csak „az” jut az eszébe – sokan tényleg tárgynak, eszköznek, helynek érzik magukat. Idősebb férfipartner esetén ilyen rohamtól nem kell tartaniuk. Itt minden alkalommal van előjáték: hosszú és változatos, hogy minél nagyobb eséllyel meghozza a szükséges merevedést. Az idősebb férfi – főleg, ha ismeri a lágy, puha bevezetés taoista szabályait – még a szükséges merevedés hiányában is révbe jut, ráadásul egy gyorsan és bőven nedvesedő „révbe”, ahol aztán ő is ki tud bontakozni. Korának előnye miatt sokáig meg tudja őrizni az erekcióját – sokkal tovább, mint hirtelen erekciójú, gyorsan és váratlanul, néha túl keményen behatoló, ám az aktust villámközösüléssé átalakító fiatalember. A fiatal nő pedig hálásan veszi észre ezt a sok, számára kedvező eltérést. Azt, hogy jól érezhetően benne teljesedik ki a férfi, válik még keményebbé; nem kapkodja el a szeretkezést, és főleg nem lesi-hallgatja közben a meccset a tévén vagy a rádióban, hanem csak rá, őrá figyel, és milyen szépeket mond, suttog közben, s milyen gyengéden és milyen sokáig simogatja utána is…

Sokat jelent a fiatal nőknek az is, hogy az idősebb férfi figyelmesen, érdeklődve és együtt érzően végighallgatja őket, s nem kioktatással vagy egy „hát igen”-nel reagál, majd a ruhájáért nyúl, hanem bölcs és megalapozott, konkrét tanácsokat ad, és nem felejti el a következő találkozón megkérdezni, hogy miként alakult a helyzet…Boldog, szabad

Mint az előbb, most is azzal zárom a fejtegetést, hogy milyen előnnyel jár ez a kapcsolat az idősebb férfi számára. Nem csak a prosztatájára van jótékony hatással a sokkal gyakoribb és tovább tartó, esetleg prolongált aktus és néhány ejakuláció. S nem csupán a kondíciójára, a megjelenésére kezd jobban ügyelni. De hallgatja-nézi a tévé- és rádióműsorokat, hogy tudjon válaszolni a fiatal nő kérdéseire; ismét naponta borotválkozik és napozik is vagy szoláriumba jár – s esténként is, elalvás előtt és közben is érzi magán, magában ifjú partnere szagát, illatát; hallja a hangját, látja őt magát… Tehát testileg, lelkileg és szellemileg is megújul, felfrissül, fiatalosabb lesz.

Ne mások véleménye vezessen!

Ha a kisebb-nagyobb közösségek és a „barátok, barátnők” megértőbbek, elnézőbbek lennének a május-szeptember vagy május-december kapcsolatokban az idősebb nő-fiatal férfi felállás iránt, minden bizonnyal kevesebb lenne a magányos, korosabb nő és az egyedül élő gyámoltalan – vagy csak „különös” – fiatalember is. Másrészt pedig, ha nemcsak a pénzt és a pénzéhséget tartanák az idősebb férfi-fiatal nő kapcsolatok mozgatórugójának, több lenne a hosszabb életkort elérő férfi és kevesebb az ide-oda csapódó, de reménytelenül szingliként élő, belülről egyre keményebbé váló fiatal nő.

Ezért is tiszta szívből tudom tanácsolni mindenkinek, hogy szerelem esetén ő is a tiszta szívére hallgasson, s ne engedje idegesíteni magát és társát mások véleményétől. A párja és saját korát ugyanúgy fogadja el, mint szemének színét vagy testalkatát: szeretettel.

Kérem a kedves Olvasót, nézze meg még egyszer e cikksorozat mottóját a szeretet és a szerelem erejéről, hatalmáról – és engedje azt érvényesülni az életében.

S persze bátran és bizalommal keressen meg, ha konzultálni akar vagy segítséget kér.

(A cikk címét Jolan Chang e témában írt könyvéről kölcsönöztem. Ő idézi a mottót is, melyet Anais Nin fogalmazott meg világhírű naplójának 4. kötetében.)

Dr. Csíky Antal
holisztikus integratív terapeuta
munka szakpszichológus
alternatív gyógyító
http://www.csikyantal.hu/
Tanácsadás