2019 a Föld Disznó éve: Lassan járj, tovább érsz (élsz)!

A kínai horoszkóp szerint a 2019. február 5-én kezdődő holdújév a Föld Disznó éve lesz, és egészen 2020. január 24-ig tart. Részben a még most tartó Föld Kutya évének folytatása várható, de váratlan fordulatokra is számíthatunk. A Föld elem még továbbra is jelen lesz, de a zodiákus utolsó jegye, a Disznó bizony meglepetéseket tartogat számunkra.

Föld Disznó éve utoljára 1959-ben volt, Disznó éve pedig 2007-ben. Legközelebb 2031-ben lesz Disznó éve, és 2079-ben lesz Föld Disznó. A Disznó évében született, aki az alábbi években látta meg a napvilágot: 1911, 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, illetve 2019, 2031 években fog a világra jönni.

Jó befektetések és pénzügyi szerencse

Míg a Föld Kutya éve a kitartó és becsületes, aprólékos munkának kedvezett, addig a Disznó évében a befektetések és a pénzügyi szerencse várhat ránk. Bár alapvetően a Disznó is szerény és kedves jószág, a pénzügyekhez jobban konyít, mint a Kutya, jobban forgatja a pénzt, pláne a Föld Disznó, akinek a lételeme az anyagi boldogulás. Mindezt nem annyira agyafúrtsággal és ravaszsággal éri el, inkább egyszerűen csak malaca van ezen a téren. Nem is igazán a szorgalmával, inkább a kedvességével éri el a boldogulását. Ebben az évben ehhez hasonlóan érhet bennünket szerencse.

A Föld Disznó évében azonban a pénzügyi intelligencia is fontos szerepet játszik a szerencse mellett. Legyünk körültekintőek és tervezzünk bölcsen, ne csak a vakszerencsére bízzuk magunkat. Kamatoztassuk a tudásunkat és a megszerzett anyagi javakat. Legyünk rugalmasak pénzügyi téren. Időnként év közben is érdemes felmérni a terepet, és ne rohanjunk fejjel a falnak, hogy szükség esetén képesek legyünk irányt változtatni. Ne a legrizikósabb pénzügyi konstrukciókat válasszuk, inkább a stabilabb befektetési alapokat.

Nem feltétlenül csillogó-villogó gazdagságra kell most számítani, leginkább a figyelem és a szerencse kell hozzá. 2019-ben annak lehet szerencséje, aki észreveszi a rejtett kincseket. Nem minden arany, ami fénylik, és nem minden ragyog, ami értékes. Vegyük észre a csiszolatlan gyémántokat és a jó lehetőségeket. Nézzünk a dolgok mélyére, mielőtt megítéljük a kínálkozó lehetőségeket. Lehet, hogy elsőre nem tűnik majd olyan kecsegtetőnek, de alaposabb elmélyülés után kiderülhet, hogy bizony megfogtuk a malac farkát. Tegyük félre az előítéleteket, amikor döntünk.

Bár a Disznó inkább jóhiszemű és joviális természetű, kissé idealista, de éppen ez az idealizmusa hajtja a jobb élet felé. Idealizmusa miatt viszont könnyen átejthető. Ebben az évben pazar lehetőségek jöhetnek pénzügyi téren, de csak akkor, ha tiszta lapokkal játszunk. Arra is figyeljünk, hogy mások is ezt tegyék. Ne vakítson el a hamis csillogás. (A Disznó számára legalább annyira fontos a becsület, mint a Kutyának.) Jól tesszük, ha ebben az évben a tiszta üzletek felé fordítjuk a figyelmünket, a piszkos ügyletektől maradjunk távol, és legyünk résen a befektetéseknél és a pénzkiadásnál, nehogy csalárd ügyletek áldozatai legyünk. Ne éljünk vissza a kapott információval se!

Karrier és munka

Ebben az évben a munkánkban és a karrierünkben is nagy hasznát vesszük a Föld Disznóra jellemző intelligenciának és a rugalmasságnak. Bár a nehézségeket nem kerülhetjük el, talán könnyebben elviseljük azokat, és megoldjuk a problémákat. Álljunk pozitívan a dolgokhoz, de ne hagyjuk, hogy elvakítson a talmi csillogás. A Föld Disznó – a Föld elemnek köszönhetően – eltökélt és kitartó is. Ezek az erények a munka terén is hasznosak lesznek számunkra. Bármennyire jól alakul is a pénzügyi szerencsénk, ne szórjuk a pénzt két kézzel, és dolgozzunk is azért, hogy majd a szigorúbb Fém években is fenntartsuk magunkat és pénzre váltsuk a munkánkat. Ne halogassunk feleslegesen semmit ebben az évben.

Legyünk becsületesek a munkánkban, ne bízzuk magunkat ezen a téren se a vakszerencsére. Ne reszkírozzunk csalással. A ránk bízott bizalmas üzleti információval semmi esetre se éljünk vissza. Karrierünkben érhet ugyan szerencse, de bőven lesznek szürke hétköznapok is. A kitartó és alapos munka megalapozhatja a jövőnket. A Föld elem támogatni fogja a törekvéseinket, és akár 1-2 éven belül valódi hasznot is remélhetünk belőle.

Lehet, hogy nem ebben az évben neveznek ki vezetőnek, de most nem is feltétlenül ez kell a boldoguláshoz. Fontosabb lehet most, hogy a család is biztonságot élvezzen, mint az, hogy előbbre jussunk a ranglétrán. Ebben az évben ne csak magunkra gondoljunk. A Disznó évében jól tesszük, ha csapatban dolgozunk és toleránsak vagyunk. Becsüljük meg egymást és mások munkáját, de semmiképpen ne hagyjuk, hogy elnyomjanak, kihasználjanak.