2019 a Föld Disznó éve: Lassan járj, tovább érsz (élsz)!

A becsület lovagja, gyengék támogatója

A pénzügyi szerencse mellett a jótékonyságnak is kedvez a Disznó éve. A Disznó támogatja a gyengébbeket, nem él vissza az erejével és a tudásával. Jól tesszük, ha támogatunk nemes ügyeket, ha beköszönt a szerencse, és jótékony célra fordítjuk a szerencsésen jött bevételünk egy részét. Az adakozással megerősíthetjük a szerencsénket. A Disznó becsületes harcos, karizmatikus és könnyen toboroz híveket egy jó ügy mellé, ezért 2019-ben is számíthatunk arra, hogy jó ügyeket támogatnak majd sokan. Alapvetően szociális alkat, ezért a 2019-es évben is előtérbe kerülhetnek a szociális témák.

A Disznóból az önzés csírája is hiányzik, nem a maga malmára hajtja a vizet, sokkal inkább szeret mások érdekében tevékenykedni. Ő inkább amolyan Nevető Buddha típus, vidám természetével elvarázsolja híveit és széles rajongói kört tud maga köré vonzani. Ha jónak tűnő munkaajánlatokat kapunk, nézzünk utána alaposan a dolgoknak, mielőtt döntünk. A tolerancia ebben az évben szociális szempontból is kiemelt szerepet kaphat. Az ésszerű kompromisszumokra való törekvés ideje jön.

Jobb a békesség

A Disznó a Kutyához hasonlóan jó titoktartó, nem él vissza a tudomására jutott információval, és nem használja ki mások gyengéit, amíg békén hagyják. Ha felingerlik, akkor viszont nem kíméli az ellenfelét, nem tartja magában a véleményét, hanem bizony keményen nekimegy az ellenfelének. Bár alapvetően nyugodt és békés időszakra számíthatunk – a Disznó, ha békén hagyják, akkor nyugodt természetű –, az agitálást nem tűri sokáig.

Ebben az évben bizony számíthatunk őszinte, szókimondó média-beszólásokra és nem kizárt, hogy politikai vagy közéleti események, agitálás heves indulatokat váltanak ki az év folyamán. (Erre most egyébként a nyugati asztrológia is figyelmeztet.) A Disznó, bár józan gondolkodású és törekszik az egyensúlyra, nem tűr a végletekig. Könnyen kipattanhat a szikra, és akkor bizony lángra is lobban. Talán a Föld elem kissé fékezheti az indulatokat (a kínai öt elem tan szerint a Föld elfojtja a Tüzet), azért bármi előfordulhat ebben az évben. Az eddig béketűrő tömeg bizony komoly erővel mehet neki annak, aki piszkálja.

Turbóra kapcsolhat a mémgyár

Az sem kizárt, hogy sokan a humor eszközével fordítják jobbra a hangulatot és tompítják a helyzet élességét. Feltűnhetnek a közéletben karizmatikus, erős személyiségek, de nem annyira vezető típusok, inkább vidám, idealista szónokok, vagy akár humoristák. A Föld Disznó okosan gyűjti az információkat és ügyesen fel is használja, de nem annyira bosszúállóan, inkább elüti a dolgokat viccel. Ennek köszönhetően beindulhat a mémgyár. A Föld Disznó éles eszével és szókimondó hajlamával bizony keményen odavághat mémekkel és akár disznó viccekkel egy-egy közszereplőnek, de csupán a nyilvánvaló disznóságokat fogják a fejükhöz vágni.

Szerelem és kapcsolatok

A Föld Disznó évében a kapcsolatokra nem feltétlenül a vehemencia lesz a jellemző, mint ahogy a Föld Kutya évében sem volt az. A Föld Disznó inkább amolyan csendes társ, rendkívül békés és érzékeny típus, viszont intelligensebb, mint a többi Disznó, így nehezebb átejteni. Becsüli és tiszteli a társát, de kissé idealista, és emiatt kicsit félre is ismerheti. Hasznos tanács erre az évre: ne dőljünk be minden kedves szónak és szép mosolynak.

Az sem kizárt ugyanis, hogy néhányan csak érdekből társulnak, látva anyagi szerencsénket. A Disznónak jók a megérzései barátaival és a hozzá közel állókkal kapcsolatban – így az intuíciónk ebben az évben jobban működhet és hasznunkra lehet, ha használjuk is. Most könnyen felismerhetjük a „potyautasokat”, ha odafigyelünk arra, hogy kik vesznek körül. A Disznó évében hajlamosabbak lehetünk az önfeláldozásra is, de azért legyünk észnél. Nem mindegy, hogy kiért teszünk meg mindent.

Ebben az évben legjobb az egyensúlyra és a nyugalomra törekedni, de előfordulhat, hogy sokan a szinte ideális állapotok megteremtésére vágynak majd. Ne kergessünk illúziókat, a józan paraszti ésszel többre megyünk most. Bár nem kizárt egy valódi lelki társ megtalálása, felfedezése, de azért ne számítsunk mindjárt nagy, lángoló érzelmekre. Ennek ellenére megtalálhatjuk a szerető, becsületes társat, aki kitartó is.

A Disznó évére kevésbé lesz jellemző az igazán mély és tartalmas kapcsolatok kialakulása, de amelyik elmélyül, az jó eséllyel hosszú, boldog lehet, bár nem annyira szenvedélyes. Az sem kizárt, hogy kissé unalmas és szürke hétköznapok következnek. Jellemzőbb lehet a nagy haveri kör, a felszínesebb, jókedvű társaságban töltött idő. A kapcsolatokat idén sem érdemes kalandokkal kockáztatni, mert ez bajba sodorhat, főleg, ha az ember nem elég körültekintő. Ebben az évben mindennél fontosabb lehet a család és a szeretteink nyugalma és biztonsága.