A Disznó éve és az egyes jegyek (2)

A február 5-én kezdődő holdújév a Föld Disznó éve lesz. Részben a Föld Kutya évének folytatása várható, de váratlan fordulatokra is számíthatunk. A Föld Kutya a kitartó, becsületes, aprólékos munkának kedvezett, a Disznó évében a pénzügyi szerencse várhat ránk. Alapvetően a Disznó is szerény és kedves jószág, a pénzügyekhez jobban konyít, mint a Kutya.

Bár a Föld Disznó éve általában jó anyagi lehetőségeket biztosít 2019-ben, ez nem minden jegyre vonatkozik egyformán. Az egyes években nagyjából a január vége, február eleje a jegyváltás ideje, az egyes jegyeknél felsorolt években érdemes rákeresni a pontos jegyünkre a Kínai horoszkóp keresőjében.

Évei: 1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026

Számára az év eleje még sikeres lehet, de utána úgy érezheti, hogy megtorpant az előző évek szerencsesorozata. Ráadásul kapcsolati és családi téren is kihívások érhetik. Könnyen nézeteltérések és akadályok támadhatnak mind szakai, mind a privát kapcsolataiban, és nehezen tudja kivonni magát ezekből. Néha az az érzése támad, hogy egy helyben toporog, ami tüzes természetének nem igazán felel meg. Emiatt néha bosszús, nyűgös, dühös lesz. Jobban teszi pedig, ha önmérsékletet gyakorol, mert ha elragadják az érzelmei, akkor könnyen hozhat rossz pénzügyi döntéseket, tovább rontva a helyzetét.

Új elképzelések megvalósítását és a kockázatos befektetéseket feltétlenül halassza el ebben az évben, és bármennyire nehéz is ez, tegye magát takarékra. Most nem a musztáng énjét kell előtérbe helyezni, hanem kicsit az igavonó oldalát kell munkába állítani. Kitörésre talán az év elején lesz egy kis lehetősége, de utána arra koncentráljon, hogy ne sodorja veszélybe, amit addig elért.

Erősítse meg az év elején magát testileg és lelkileg is, mert szüksége lesz a kitartására. Leginkább az immunrendszerét turbózza fel már az első néhány hónapban, és acélozza meg az izmait. Az sem árt, ha a szív- és érrendszeri betegségekre odafigyel. A Föld elem kissé visszafoghatja a Ló alapelemét, a Tüzet.

Kecske

Évei: 1907, 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027

Karrier szempontból ez az év nagyszerű lehetőségeket tartogathat a Kecske számára, főleg az év közepe. Az év eleje és a vége kevésbé, de még ez is elég ösztönző lehet. Jó lehetőségeket, magasabb béreket kaphat. Az élet több területén is továbbléphet, és a korábbi évek nehézségeit maga mögött tudhatja. Viszont meg kell tanulnia felelősséget vállalnia a saját tetteiért. Ha bármi gond adódik az életében ebben az évben, tudnia kell, hogy azt egyedül magának köszönheti, viszont a jót is.

Munkahelyén kissé bizalmatlanná vált az emberekkel szemben az előző években, és azt lesi, hogy mikor akar ártani neki valaki. Nem kell félnie ezektől az árnyékoktól. Ezek a fantomok csak a saját elméjében léteznek. Hasonló okokból otthon se érzi jól magát. Legjobb, ha ebben az évben a saját fejében tesz rendet, és kicsit nyitottabban, pozitívabban fordul mások felé. Ha sikerül lelki-szellemi síkon elrendeznie a dolgokat, akkor megnyugodhat, és jobban is fogja érezni magát. Kapcsolataiban kiemelkedő eseményeket ne várjon kívülről. Egészségére pozitívan hatnak ebben az évben a lelki terápiák. Minden bajára gyógyír lehet, ugyanis a Kecske legtöbb baja lelki eredetű lehet.

Majom

Évei: 1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028

Ebben az évben komoly vitákban kell részt vennie az élete több területén, ennek ellenére elég sikeres lehet. Komoly erőfeszítéseket kell majd tennie a siker érdekében, de végül minden jól alakul, főleg az év elején. Az év egy részében azt érezheti, hogy csak dolgozik, de nem halad, viszont az év végére elérheti a céljait. A negatív hatások ellenére ki kell tartania az érvei mellett és nem szabad meginognia. Üzleti téren ne alapozzon ebben az évben barátságra, érzelmekre, csakis a színtiszta tényekre. Pontosan mérje fel az érdekeit, és alaposan nézze meg, hogy kiben bízik meg.

(Pár)kapcsolati, családi életében előfordulhat, hogy egy igen kellemetlen vallomáson kell átesnie, de aki igazán szereti, az kiáll majd mellette és segíteni fogják. Könnyen előfordulhat azonban, hogy olyanok részéről is érik támadások, akiket eddig barátjának tartott.

Erejére és kitartására minden tekintetben szüksége lesz ebben az évben, ezért jó, ha már az év elején megacélozza a szervezetét. Leginkább a stressz, idegesség ellen kell felvérteznie magát. Ha álmatlanság gyötri, a legjobb, ha természetes módszereket vet be.

A cikk még nem ért véget, kérem, lapozzon!