A hit ereje

A hit az egyik olyan fogalom, amely megmagyarázhatatlan, megfoghatatlan, mégis működik! Az emberek többsége a hitet egyértelműen a vallással azonosítja, holott ez nem ilyen egyszerű dolog. A világon mindenben, mindenkiben lehet hinni, és egyéniség, karakter kérdése, ki miben hisz. Hit nélkül gyógyulás sincs, lehet bármilyen modern a kezelés.

Hihetünk Istenben, az Univerzumban, valamilyen felsőbb hatalomban, ez mindenkinek a saját ügye, de én azt gondolom, hogy elsősorban magunkban higgyünk! Kivel is élünk a legszorosabb kapcsolatban egy életen át? Magunkkal! Mi itt vagyunk fizikai valónkban, van testünk, mozgunk, megtehetünk mindent, amit akarunk, csak hinnünk kell a saját képességeinkben. Fogadjuk el, hogy elsősorban mi segíthetünk magunkon. Fontosak persze az imák, fohászok, az angyali segítség, ha az plusz erőt ad, de végül mindig rajtunk múlik minden. Hiába imádkozunk egy üres, fűtetlen szobában télen éhesen, ha nem teszünk semmit, vége a dalnak.

Működik, mert akarjuk

A kisebbik fiammal beszélgettem erről a témáról, szerinte csakis azért lehetünk mi spirituális emberek, mert elhisszük a sok „zagyvaságot”, amit terjesztenek a világban. Hiába állítottam, hogy azért bizonyítékokkal rendelkezem az ezotéria működéséről, hiszen évek óta művelem, ő azon a véleményen van, hogy minden azért működik ebben a témában, mert azt akarjuk, hogy működjön. Erre mondtam én, hogy végül is mindegy, csak használjon!

Természetesen vannak, akiknek jóval erősebb a hitük, ők azok, akik csodaszerű gyógyulásokat produkálnak, egy csapásra meggazdagodnak, képessé válnak olyan dolgokra, amilyenekre álmukban se gondoltak. Nagyon akarták és hitték, hogy képesek rá. Ehhez óriási önfegyelem kell, és persze ragyogó önismeret és hit, minden mennyiségben.

Ezek az emberek természetesen sokat tettek is azért, hogy valóra váljon az, amit a legjobban szerettek volna. Csodálom őket! Főleg a halálos betegségből felgyógyult embereket tisztelem. Furcsa és megmagyarázhatatlan, mitől is gyógyultak meg, de ha ezt a képességet át lehetne adni, az sok embernek segítene. Én abban hiszek, hogy bennünk van ez a képesség, csak kell valami, ami kihozza belőlünk. Ez általában egy negatív történés, és itt a döntő az, ki hogyan kezeli a problémás helyzeteket.

Hívők és hitetlenek

A 7-es személyiségek, és akiknek 7-es van a karakterszámukban azok, akik születésükkor kaptak egy hit „csomagot”. Ám a legtöbb hitetlen is közülük kerül ki. Sok olyan 7-es személyiséget ismerek, aki bizonyos rossz életeseménynek köszönhetően vesztette el a hitét. Érzékenyen érinti őket szerettük halála, olyankor meginognak, és kijelentik, „nem lehet Isten, ha elvette tőlem…”

Akik a képletben erősíkkal rendelkeznek, azok egy kis plusz hittel képesek bármit elérni és bármiből kigyógyulni. Ők az igazi szívós, túlélő típusok. Semmit sem adnak fel, és még a halállal is bátran szembenéznek és szembeszállnak. Aztán azok, akiknek minden szám megvan a képletben, ők a bőség zavarával küzdenek, de képesek „csodákra”, persze csak a saját életükben.

Mi többiek, akiknek semmi ilyen nincs a képletében, aktívan tehetünk a jobb létért, gyógyulásért, és nekünk van a legnagyobb szükségünk a hitre. Megfigyeltem, hogy alapból nem hiszek a gyógyszerekkel való gyógyításban, kizárólag nagyon indokolt esetben veszek be bármilyen szintetikus szert. Egyáltalán nem hiszek a gyógyszerekben, ezért aztán nem is használnak. Ha alternatív módszerekhez folyamodom, amelyekben komolyan bízom, nagyon hamar meggyógyulok. Igen, tudom, hogy a legtöbb ilyen dolog placebo hatás. De éppen ez a hit erejének bizonyítéka! Az orvostudomány rengeteg kísérletet folytat placebókkal, és ugyanezt tapasztalják: az alanyok hisznek abban a tablettában, injekcióban, amit rendszeresen kapnak, és meggyógyulnak.

Iskolai vizsgák is sikeresebbek, ha hiszünk abban, hogy megcsináljuk. A szerelem is ránk talál, ha nem veszítjük el a hitünket a csalódásoktól. Egyszóval, mindenhez kell a hit ereje! A szkeptikusok is hisznek, csak nem olyan látványosan. Az is igaz, hogy létezik egy olyan hely, ahol mindenki hívő lesz, és az a halálos ágya. Még a nem vallásos emberek is fohászkodnak, imádkoznak a haldoklásuk közben, valami okból érzik, hogy ateistaként nem jó itt hagyni a világot. Vannak, akik hisznek a túlvilági életben, és vannak, akik nem. Erre senkinek nincs bizonyítéka, de aki hisz benne, annak könnyebb elfogadni az elmúlást. A haldoklók mind azt kérdezik, hová kerülnek majd. Nem szabad félelemmel eltávozniuk, erősítsük bennük a hitet.

Hit vagy hiszékenység

A hit ereje legyőzi a félelmeket, segít a boldogulásban, megnyugtat, erőssé, kitartóvá tesz. Nem szabad hagyni, hogy lebeszéljenek róla olyanok, akik nem tapasztalták meg ezt az erőt. A mai világban még fokozottabban kell gyakorolnunk a hitet, kell valami vagy valaki, aki megsegít, rásegít arra, amit mi teszünk az ügyünk érdekében. Egy dolog lényeges csupán, ne majmoljuk mások hitét, vallását, legyen meg a sajátunk!

Vigyázni kell a hittérítőkkel is, vallási vezetőkkel, szektákkal, csoportokkal. A hitet tilos volna bárkire ráerőszakolni, és a hitet arra használni, hogy a hiszékeny embereket kizsákmányolják. Mert más a hit és más a hiszékenység. A hiszékeny ember befolyásolható, bizonytalan a saját identitását illetően, és talán még gyáva is. Ezt kihasználni az én szememben bűncselekmény. Kimondottan élvezem, amikor korunk „hittérítői” megkörnyékeznek. Ez sokszor a saját otthonomban is megtörténne, ha hagynám őket bejönni… az utcán is remekül tudok velük vitatkozni, hiszen sajnos sok sületlen dolgot hordanak össze az eljövendő világról, Istenről stb. Sokukkal lehet értelmes beszélgetéseket folytatni, de azok leginkább a fiatalok. Ők már másban hisznek.

Egyszóval, soha ne veszítsük el a hitünket, mert nélküle fél emberek vagyunk. Inkább erősítsük, dolgozzunk rajta, és őrizzük meg egyéniségünket, ne hagyjuk, hogy mások hite befolyásoljon! Kizárólag abban higgyünk, ami előre visz, meggyógyít, segít és használ nekünk. Ha így teszünk, kevesebb csalódás ér, és az önbizalmunk is erősödik a hittel együtt, ami azt hiszem, mindannyiunkra ránk fér!

Minden olvasónak hittel és reménnyel teli életet kívánok, sok szeretettel!

Kiresné Vincze Ilona
parapszichológus, szakíró, Reiki mester
(személyiségelemzés, gyereknevelési és párkapcsolati tanácsadás a numerológia, kronobiológia, asztrológia segítségével, Bach terápia, Reiki kezelések, képzések)
Egyedi kártyakirakások!
Bejelentkezés: +36 (30) 570-3449, szamdoktor@gmail.com

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

A gondolatok építő és pusztító ereje