A hit ereje

A hit az egyik olyan fogalom, amely megmagyarázhatatlan, megfoghatatlan, mégis működik! Az emberek többsége a hitet egyértelműen a vallással azonosítja, holott ez nem ilyen egyszerű dolog. A világon mindenben, mindenkiben lehet hinni, és egyéniség, karakter kérdése, ki miben hisz. Hit nélkül gyógyulás sincs, lehet bármilyen modern a kezelés.

Hittel könnyebb a gyógyulás

Azok, akik aktív spirituális/vallási életet élnek, jobb fizikai állapotnak örvendenek, és náluk kevesebb kellemetlen tünettel jár a rák és a kemoterápia. A szellemi alapokon nyugvó világnézetűek körében kevesebb a depressziós, szorongó, míg az ateizmus számos pszichológiai zavarral társul. A „hitetlenek” nehezebben találják meg a hangot a többi emberrel is.

Pihenés, gyógyulás – relaxálás

A relaxálás, ellazulás mindig jót tesz, de most, az ünnepek előtt-alatt különösen hasznos lehet. Szakítsunk erre egy kis időt, mert az így nyert nyugalom, energia többszörösen is megtérül. Nyerünk vele mi magunk, és jól járnak a környezetünkben élők is…

Házi gyógymódok a nagyvilágból

Itt az ősz, ilyenkor már könnyebben jöhet egy megfázás, influenza. Míg az amerikaiak (és a magyarok) megfázásra előszeretettel fogyasztanak csirkehúslevest, Japánban hasonló panaszokra gyömbérteát kortyolgatnak. Ezen kívül szinte mindenre van valami házi módszer. Mit mond a tudomány e nemzedékről nemzedékre öröklődő házi gyógymódokról?

Konferencia a gyógyulás 1000 útjáról

A Mantra Alternatív Természettudományi Szabadegyetem, valamint a Viva Natura World Kft. kétnapos konferenciát szervez A gyógyulás 1000 útja címmel. Április 17-18-án 9-19 óra között kerül sor a rendezvényre a Testnevelési Főiskola Nagyelőadójában. A szervezők mottónak egy Paracelsustól származó idézetet választottak, amely így szól: „Az orvosok két csoportba sorolhatók: azok, akik természetfeletti módon gyógyítanak és azok, akik gyógyszerekkel.”

Gyógyíthat a viráglocsolás

Érezte már, hogy a növények gondozása megnyugtatja? A virágok illata, a növényekkel való törődés levezethetik a stresszt, így testünkre-lelkünkre jó hatással vannak. Az egészséges zöld növények ráadásul hálából éltető oxigénnel látják el otthonunkat.

Gyógyító kórházi design?

Kétségtelen, hogy nagy különbség van egy luxus klinika és egy városszéli vagy akár harmadik világbeli közkórház között. Hogyan befolyásolja a kórházi környezet az ott kezelt betegek egészségét? Segítenek-e a betegeken a luxus kórházi körülmények és a megnyugtató lágy zene?