2020 – a Fém Patkány éve (2.)

Január 25-én megkezdődik a Fém Patkány éve, ami a kínai horoszkópban nagyon is kedves és szerethető jegy. A Patkány, akinek általában simulékony és kedves a természete, sok barátot, ismerőst szerez élete során. Jól bánik az emberekkel, és ért a taktikázáshoz is. Igazi társasági lény. Ez az év a biztonság, a rend és a kommunikáció éve lehet.

A Patkány és a többi jegy kapcsolata

Az alábbi lista nagyjából azt is tükrözi, hogy mely jegyek számára lesz könnyebb az év, és kinek tartogat inkább kihívásokat.

Legjobban a többi Patkány, a Bivaly, a Sárkány és a Majom passzol a Patkányhoz. Ezeknek a jegyeknek a Patkány éve valószínűleg harmonikus és kellemes időszak lesz.

Jól kijön a Tigris, Kígyó, Kakas, Kutya és Disznó szülöttekkel is – ez harmonikus, könnyed, de nem túl szoros kapcsolat. E jegyek szülötteinek az új évben jut is, marad is, ha megfogadják az adott évre vonatozó tippeket, sikeresebbek lehetnek.

A Nyúl és a Kecske szülöttek érzékeny lelkének ő általában túl sok, a Patkány kritikus hajlama érzékenyen érinti őket. E két jegy számára a Patkány éve hozhat némi kellemetlenséget. Legyenek résen és tartsanak tisztes távolságot. Ne hagyják, hogy más a kártyáikba lásson.

A Patkány nehezen jön ki a Lóval is, mert a Patkány biztonságra törekszik, de a szeszélyes és független Ló mellett ezt nehezen találja meg. A Ló számára ez az év azért tartogat kihívást, mert könnyen belegázolhat mások életébe, noha a bizalom, biztonság különösen fontos téma lesz ebben az évben. Legyenek óvatosak. Az is előfordulhat, hogy most nem lehetnek annyira függetlenek.

Párkapcsolat a Patkány évében

A szerelemben a Patkány szenvedélyes, szívesen feltárja érzelmeit. Kapcsolatainak kezdeti időszakában érzelmei lángolnak, de ha odaadását nem viszonozzák, hamarosan megneheztel. Feltétel nélküli szeretetre vágyik, társa minden tervét, sőt gondolatait is meg akarja osztani. Mivel az érzelmi hullámhegyek és hullámvölgyek jellemzik, kapcsolatai törékenyek. Gyengéd és szerető társ tud lenni, ha megkapja a számára elsősorban fontos biztonságot. A szemrehányásokat nehezen viseli.

Ebben az évben jellemző lehet azonban – nem csak a Patkányra –, hogy míg általában társaságban telnek a napok, a hétvégék bulizással, most nem feltétlenül a tartós és mély kapcsolatoknak kedvez az időszak. Legyünk óvatosak a jó dumájú udvarlókkal, csábítókkal, lehet, hogy nem mindig mindenben olyanok, mint amilyennek elsőre mutatják magukat. Főleg, ha nem is személyes találkozással indul a kapcsolat, hanem esetleg online. Könnyen lehet csalódás a vége. Mindig járjunk nyitott szemmel, és ne adjunk ki mindent elsőre. A laza flörtölésből ne várjunk mindjárt holtomiglan-holtodiglan, idillikus végkifejletet.

A Patkány évében valószínűleg könnyebb lesz új társat találni, ha eddig nem sikerült, de akár azoknak az életébe is betoppanhat valaki, akik ezt nem tervezték. Közlékenyebbek, nyitottabbak lehetünk, vagy legalábbis könnyebb lesz kapcsolati hálót építeni, de vigyázzunk a jó hírnevünkre.

A Fém Patkány különösen hajlamos a féltékenységre, hamar dühbe gurul, vagy önző módon viselkedik. Ez könnyen rányomhatja a bélyegét a kapcsolatokra ebben az évben, más jegyű párok életében is. Legyünk résen, és próbáljunk meg megbízni a párunkban. Mielőtt a másikat pellengérre állítjuk, nézzünk magunkba is. Lehet, hogy csak mi fújjuk fel a dolgot, vagy bennünk is megvan a csalárdságra való hajlam.

A Patkány éve a családban és otthon

A Patkány családszerető, ragaszkodik a szüleihez, és odaadó, kedves szülő lehet maga is. Gondoskodik a gyerekeiről, érdekli, mi van velük, eljár a programjaikra. Általában minden igényükre odafigyel, anyagilag és lelkileg is. Gyakran nagy családot alapít. Gyermekeinkkel és felmenőinkkel is javíthatjuk vagy elmélyíthetjük most a kapcsolatot. Remélhetőleg oda is betévedhet idén a gólya, ahol eddig hiába várták, vagy akár a vártnál bőségesebb, vagy váratlan áldás is érkezhet. A Patkány szapora lény. Aki most nem feltétlenül kíván bőséges, vagy általában áldásban részesülni, nem árt, ha jobban vigyáz. Tegyen a biztonság érdekében.

A Patkány általában otthon is nagyszerű háziasszony/házigazda, jó érzéke van a lakberendezéshez, dizájnhoz, és jelleme a legtöbb pályán sikert garantál. Bár általában társasági lény, kínosan ügyel arra, hogy magánélete nyugodt és kiegyensúlyozott legyen. Érzéseit nehezen mutatja ki, de ő maga kíváncsi természet, és bizony nem egyszer pletykás. A magányt nehezen viseli, főleg, ha akarata ellenére magára hagyják. Sajnos, néha hiszékeny, és ezt a nála agyafúrtabbak kihasználják. Az is előfordulhat, hogy a Patkány a saját érdekei alapján köt kapcsolatokat, és ismerőseiből, barátaiból, párkapcsolatából is csak a profitot látja.

Otthonunkat tegyük lakályossá, biztonságossá ebben az évben, akár fizikailag, akár úgy, hogy idén átnézzük a lakásbiztosítás papírjait, és fokozottan figyelünk minden szerződésünkre. Olvassuk el az apró betűs részt is, ha most költözünk, eladunk vagy vásárolunk, építünk. Különösen legyünk körültekintőek a kölcsönügyletek terén. Mindennek nézzünk utána inkább kétszer.

A Fém Patkány

Kiváló ízléssel rendelkezik, és pontosan tudja, hogy kell élni az életet. Kényelmes, szépen berendezett otthona lehet, rendszeresen forgolódik divatos körökben. Pénzügyi érzéke fejlett, vagyonát mindig jól fekteti be. Derűsnek és magabiztosnak látszik, lelke mélyén azonban sokat aggódhat, rendszerint képzelt problémái miatt.

Családjához és barátaihoz nagyon erős szálak fűzik. Idealista, és gyakran érzelmi alapon hoz döntéseket. Néha meglehetősen sokat beszél, mindig vidámnak tűnik, de ezzel a maszkkal könnyen elfedi a valódi hangulatát. Nem mindig lehet tudni nála, hogy valóban azt gondolja és érzi-e, amit mutat. A Fém Patkány évére a fentebb felsoroltak tehát különösen érvényesek.

Fő a diszkréció

Ha már a kapcsolat és társak fontos szerepet kapnak, akkor igaz ez a kommunikáció és a bizalom témakörére is. Az sem árt, ha a Patkány – és ebben az évben mindenki más is – odafigyel a diszkrécióra. Hajlamos ugyanis kikotyogni kényes, titkos, bizalmas információkat, vagy saját előnyére fordítani azokat. Általában őszinte, néha kegyetlenül kritikus, de még a kritikát is képes olyan ellenállhatatlanul becsomagolni, hogy elnézik neki. Nem kizárt, hogy ebben az évben fontos titkok, információk szivároghatnak ki, ipari, politikai téren is.

2020 a diplomácia éve is lehet: vagyis úgy tálalják a kellemetlen információt is, hogy az kevésbé fájjon. A tapintatosság – ami a Disznóra nem annyira volt jellemző – az idén fontosabb szerepet kap a kommunikációban. Ugyanakkor a Patkány azt is nehezen viseli, ha a magánéletébe belelátnak, belepiszkálnak, és minden erejével védi is a magánszféráját. Ebben a tekintetben tanulhatunk tőle. Vigyázzunk a közösségi oldalakon is a saját profilunk biztonságára és arra, hogy mit adunk ki magunkról. A biztonság sosem árt. Ne csak a magunkét, hanem gyerekeink biztonságát is felügyeljük. Adatvédelmi szempontokra is ügyeljünk. Ez utóbbi téma egyébként még az eddiginél is kiemeltebb szerepet kaphat azokban az országokban is, ahol még nincs GDPR.

A Patkány „a cél szentesíti az eszközt” elvet vallja, mindenre képes a biztonsága szavatolása érdekében. Ravaszság, mások manipulálása, színészkedés, szerepjátszás, csalás vagy akár könyörtelenség is kitelik tőle. Ezeket kerüljük, és legyünk résen, hogy mások se tehessék meg velünk. A Patkány okos, gyorsan átlátja az összefüggéseket, reálisan szemléli a világot, ám hiszékeny, amivel mások visszaélhetnek. A mai „minden hamis” világban fokozottan figyeljünk arra, hogy mit hiszünk el az álhírekből. Ne a félelem irányítson, de legyünk résen. Valószínű egyébként, hogy még több álhíroldalról rántják le a leplet, és fókuszba kerülhet a téma. A Patkány egyébként is nagy storyteller (mesemondó), és ez bizony most visszaüthet ezen a téren. Ne higgyünk el mindent, ami annak látszik, nézzünk a dolgok, a színfalak mögé.

(Folytatjuk)

Babusáné Gazdik Ágnes
Öko-Piac-Tér.net

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

2020 – a Fém Patkány éve (1.)