Nézőpont, mely egészségesebbé, boldogabbá tesz

Erőt adó gondolkodás. Hogyan élhetsz boldogabb, teljesebb életet, hogyan gyógyulhatsz betegségekből a gondolkodás segítségével? Nem közhelyeket és nem is varázsmódszereket mutatok most, hanem egyszerű és lélegzetelállító nézőpontváltást, mely segít, hogy jobban boldogulj életed problémáival!

A keleti orvoslás filozófiájából származó nézőpont óriás mértékben eltér a nálunk honos szemlélettől. Engem teljesen magával ragadott.

Keleti megközelítés szemléltetésére nézzünk egy történetet.

Egy nagybeteg férfi feleségével felkereste fel a kínai orvost. Már sok orvosnál megfordultak, a férfinál legalább harminc komoly betegséget diagnosztizáltak. „ A férjem nagybeteg ugye?” – kérdezte a feleség. Erre az orvos szelíden a férfi vállára tette a kezét, és azt mondta: „Soha életemben nem találkoztam még ilyen egészséges emberrel! Egyetlen betegségébe is belehalnék! De magának harminc van, mégis járóképes! Életben van! Hatalmas belső erejének kell lennie! Akkor pedig egészséges!”

A férfi majdnem elsírta magát ezekre a szavakra. Mindenki betegnek bélyegezte, szinte már le is mondtak róla. Senki nem táplálta benne a felgyógyulás reményét. Az orvos szavai és az ebben a szellemben végzett kezelések viszont elhozták a gyógyulást! Nem a betegségeket kezdte el „legyőzni”, hanem az „egészséget erősíteni”! Reményt, hitet adott annak, akiről már mindenki lemondott!

A mi gondolkodásunk nagyon szélsőséges. Valami vagy jó, vagy rossz, valaki vagy beteg, vagy egészséges, vagy erős, vagy gyenge. Ha az emberen tünetek jelentkeznek, akkor beteg, és a betegsége alapján határozzák meg a kezelést.

A keleti filozófia viszont egységben kezeli a dolgokat. Látja a betegség és az egészség küzdelmét. Aki beteg, az még él! Ha nem lenne ott az egészség, a páciens már meghalt volna. Amíg élünk, esélyünk van a gyógyulásra! Érdemes tehát az egészséget növelni, erősíteni!

Az élet minden területén alkalmazható

Ez egy fantasztikus gondolat, amelyet nem csak az egészségünkre vonatkoztathatunk. Próbáljuk ki az élet más területein is! Ha valakiben vagy valamiben csak a rosszat vesszük észre, akkor nem látjuk a teljes képet. Vakok vagyunk a személyben vagy a helyzetben rejlő lehetőségekre.

Ha viszont nyitottabbak vagyunk, képesek észrevenni a jót, rögtön más rálátásunk lesz a helyzetre! Akiben pedig erősítjük a jót, higgyük el, valóban erősödni fog! Megérzi az ember, ha hisznek benne, értékelik, szeretik.

Keressük a betegben az egészséget, az emberben, a helyzetben a jót, és azt erősítsük!

Ne a rossz ellen küzdjünk, a jót növeljük! Ne a betegségünkön keseregjünk, az egészséget keressük magunkban, és merítsünk erőt az egészségesen működő szervek csodájából, hiszen az mind minket szolgál!

Erdei Zita
http://negyvenfelettiek.hu/