Tervezzünk élvezetes étkezéseket!

Az egészséges táplálkozás sok ember számára unalmas és nem túl ízletes fogalmakat jelöl. Az egészséges táplálkozás azonban minden más, csak nem ez! Olyan étkezésforma, amely az egész élelmiszerskálát magában foglalja, vagyis változatos, vegyes étrendet jelent. Kiváltképp a friss élelmiszerek, a gyümölcsök, zöldségek és fűszerek serkentik az ízlelőbimbókat.

Miért nem próbálja ki mindenki a jógát?

A jóga, gyökerei az ősi indiai szövegekben és hagyományokban több mint 5000 évre nyúlnak vissza, egyre népszerűbb az Egyesült Államokban. 10 amerikaiból 9 hallott a jógáról, minden harmadik amerikai már próbálta, és több mint 15%-uk jógázott az elmúlt 6 hónapban. Az amerikaiak több mint harmada nyilatkozott úgy, hogy szívesen kipróbálná a következő évben.

A közérzettől függ, meddig él az ember

Ahogy az emberek a saját egészségi állapotukat értékelik, meghatározza, nagyjából mennyi ideig fognak még élni. A Zürichi Egyetem kutatói kimutatták, ahogy a jelzők egyre negatívabbá válnak, úgy növekszik a halálozás kockázata, függetlenül a már ismert tényezőktől, mint a dohányzástól, az alacsony iskolázottságtól és a már meglévő betegségektől.

Növényvédőszerből keménydrog?

Hazánkban is betiltják a kati vagy macska, miau-miau névre hallgató drogot, melynek hatóanyaga a mefedron. A nyár „sláger” drogja korábban legálisan volt kapható növényvédő szerként, de szerencsére a kormány drogügyi tanácsadó testülete úgy döntött, Magyarországon is betiltja az igen veszélyes szert.

Aki többet tanul, egészségesebb

Talán meglepő, de egészségi állapotunk, közérzetünk nem csak a nemünktől és a korunktól függ, de a képzettségünktől is. A témában folyó, egymástól független kutatások afelé mutatnak, hogy a tanultabb személyeknek kisebb panaszaik vannak, és összességében egészségesebbnek mondhatók – összegzi a tapasztalatokat dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértője.

Nézőpont, mely egészségesebbé, boldogabbá tesz

Erőt adó gondolkodás. Hogyan élhetsz boldogabb, teljesebb életet, hogyan gyógyulhatsz betegségekből a gondolkodás segítségével? Nem közhelyeket és nem is varázsmódszereket mutatok most, hanem egyszerű és lélegzetelállító nézőpontváltást, mely segít, hogy jobban boldogulj életed problémáival!

Közösségben jobb az egészség

Szeretne egyszerre rugalmasan és mégis laza, kötetlen közösségben dolgozni, teljes infrastruktúrával, egészséges és fenntartható, környezetbarát irodában? Mára ez már nem csak mese habbal, hanem egyre több ember számára kézzelfogható valóság. Már hazánkban is kezdenek teret hódítani az új, közösségi munkaterek, ahol mindez egyszerre megvalósítható, akkor is, ha önálló vállalkozó.

Természetes Egészség Életmód Kiállítás

Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadásokkal, bemutatókkal várják az érdeklődőket az Egészséges életmód kiállításon. Számos természetes módszert ismerhetünk meg, amelyek segítenek a testi-lelki egészség megóvásában, a korszerű és egészséges táplálkozás kialakításában, valamint tájékozódhatunk a természetes egészségmegőrzés és gyógyítás lehetőségeiről.

Mától pozitívan gondolkodom (2.)

A pozitív gondolkodás tanulható. Kellő elhatározással és tudatossággal szakember segítsége nélkül is nekiláthatunk a változtatásnak, életünk bármely szakaszában kialakíthatunk új szokásokat. Figyeljünk a megérzéseinkre és rátalálunk a helyes útra!

A jó alvás az egészség titka! (1)

Vasárnap hajnalban újra átállítjuk az órát, így kevesebbet alszunk. A kutatások szerint a tavaszi óraátállítás jelentősen megterheli a szervezetet. Az alvás megvonása azonban nem csak ilyenkor okoz gondot.