Bőrápolás házilag

Ki ne szeretne szép lenni? Nem sajnáljuk a pénzt sem a sokat ígérő kozmetikai szerektől. Biztos, hogy szükség van erre? Nézzünk körül először a saját házunk táján. Az alábbiakban bemutatunk néhány hatékony, otthon is elkészíthető bőrápolót.

A simább, selymesebb arcbőrért és a mitesszerek ellen

Hozzávalók: 1 evőkanál méz, 1 tojássárgája, 1 teáskanál olíva olaj

Előkészítés: Verjük fel a tojássárgáját egy villával, adjuk hozzá az olajat és kevergessük folyamatosan. Csorgassuk hozzá egy előzőleg forró víz alá tartott kanállal a mézet, így könnyen leválik róla. Keverjük jól össze.

Használata: Kenjük az ujjunkkal az arcunkra, a szem környékét kerüljük ki. Hagyjuk az arcunkon 15 percig, majd mossuk le.

Eredmény: Esti 15 perc használat után a bőr selymesebb. Reggelre a pólusok összehúzódnak, csökkennek a pattanások, a mitesszerek eltűnnek, és a bőr puha marad.

A ragyogó és sugárzó arcért

Hozzávalók: 500 ml tiszta víz palackban, 100 g só, méz – amennyi szükséges az arc bekenéséhez

Előkészítés: Tegyük a sót a vizespalackba, és rázzuk erősen, amíg feloldódik a só.

Használata: Tisztítsuk le az arcunkat, majd öblítsük le a sós vízzel. Törölgessük meg az arcunkat, és kenjünk rá annyi mézet, amennyi szükséges a teljes felület befedéséhez. Hagyjuk hatni 30 percig, öblítsük le langyos vízzel, majd hírtelen hideg vízzel, hogy bezárja a pólusokat.

Eredmények: Friss, sugárzó, tiszta és ragyogó arcbőr.

Dúsabb, selymesebb ajkak természetesen

Hozzávalók: 1 kis üvegcse fahéj olaj, 1 kis üvegcse E-vitaminos olaj, egy kis műanyag palack (pl. egy üres tusfürdő palackja).

Előkészítés: Csorgassunk 1 rész fahéj olajat és 3 rész E-vitaminos olajat a palackba. Melegítsük fel mikrohullámú sütőben 10 másodpercig. Aztán rázzuk össze a palackot, amíg jól összekeveredik a két olaj.

Használata: Az ujjbegyünkkel dörzsöljük be az ajkainkat az olajos keverékkel. Ismételjük meg ezt két óránként. Lehetséges, hogy kicsit bizsereg, de ez jelenti, hogy van hatása.

Eredmények: Az ajkak dúsabbak, teltebbek és selymesebbek lesznek, csökkenti a szárazság és gyűrődés nyomait. Ha érzékeny a bőrünk, ne használjuk.

Reggeli exfóliálás őrölt babkávéval

Hozzávalók: Őrölt kávé és méz

Előkészítés: Kb. 50 gramm őrölt kávét keverjünk össze annyi mézzel, hogy kenhetővé váljon. Néhány csepp elég.

Használata: Alkalmazhatjuk az egész testünkre, vagy csak az arcra és a dekoltázsra. Körkörösen kenjük fel azonnal a pakolást, hogy a darált kávé ne kezdjenek összeolvadni a mézzel. Hagyjuk hatni legalább 15 percet. Ez után a kezelés után mindig dörzsöljük át a bőrfelületet egy érdesebb törölközővel.

Ha este alkalmazzuk, koffeinmentes kávéval csináljuk.

Eredmények: A reggeli bőrtisztításnak a legjobb módja az exfóliálás. A koffein beszivárog a bőrbe, így ébernek és nyugodtnak érezzük magunkat egész nap. A méz ápolja és selymesíti a bőrt.

A karikás duzzad szemkörnyék ellen

Hozzávalók: 2 szelet burgonya. A burgonya legyen a hűtőből, mert a hidegnek nyugtató hatása van.

Használata: Helyezzük a burgonyaszeleteket a szemhéjunkra, és hagyjuk hatni pár percig. Egy idő után a burgonya elkezd oxidálódni, ekkor már veszít hatékonyságából. Lecserélheted újabb két frissen szeletelttel.

Eredmények: Csökkenti a szemkörnyéki duzzanatokat, pirosodást, és felfrissíti a szemeket.

Pórustisztítás

Hozzávalók: 1 tasak tortazselé, 2 evőkanál tej

Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat egy kis tálban, tegyük be a mikrohullámú sütőbe, amíg meg nem vastagszik (tűzön kevergetve is ugyanez a hatás).

Használata: A zselét vigyük fel az orrunkra és az állunkra, ahol a pórusok vannak. Hagyjuk megszáradni, majd távolítsuk el.

Eredmények: Hihetetlen! A zselé látható módon eltávolítja, ami eddig eltömítette a pórusokat. Tényleg működik!

Ha szívesen olvasna még a bőrápolásról, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Melyik növényi olajat válasszam az arcbőrömre?