Hagyma, gyömbér és társaik

A nagymamáktól származó hagyományos házi szerek receptjei – pl. a hagyma alkalmazása megfázás esetén – népszerűbbek, mint valaha. Ezeket évszázadok óta generációról generációra adjuk át egymásnak. Hasznuk, használatuk tapasztaláson alapul, mellékhatásaik alig vannak, és jóval olcsóbbak a patikaszereknél. Használatuk előtt azonban tájékozódjunk, mert nem mindig helyettesítik a gyógyszereket!

Kúráljuk a köhögést házi szerekkel

A száraz köhögés nem önálló betegség, hanem tünet, amely különböző okok miatt jelentkezik. Gyakran fordul elő megfázáskor, de utalhat többek között tüdőasztmára, mellhártya-gyulladásra és a szív, vagy a gyomor betegségére. Bizonyos gyógyszerek, például az ACE-gátlók is okozhatnak száraz köhögést. Mit tehetünk ellene? Segítenek-e a házi módszerek?

Házi szerek megfázás ellen

A nagymamák idejéből ismert segítők visszatérnek. A hideg szél, latyak, jeges eső beűzi az embert a szobába. De éppen ez a baj! Ha azt szeretné, hogy megvédje magát a megfázás ellen, menjen ki a friss levegőre! A száraz meleg levegő ugyanis károsítja a nyálkahártyát, és egészséges hidegingerek nélkül a szervezet nem készül fel a téli betegségek ellen.

Bevált házi szerek a világ minden tájáról

Házi szereket gyakran használunk elsősegélyként kis sérüléseknél, torokfájásnál, vagy napégésnél. A nagymamák hagyományos receptjei manapság népszerűbbek, mint valaha. Kitágult a világ, így az évszázadok óta generációról generációra öröklődő tippeket átvesszük a szomszédoktól, de akár a Távol-Keletről is. Mire jó a hagyma, a gyömbér és a balzsamos szuhar?

Bőrápolás házilag

Ki ne szeretne szép lenni? Nem sajnáljuk a pénzt sem a sokat ígérő kozmetikai szerektől. Biztos, hogy szükség van erre? Nézzünk körül először a saját házunk táján. Az alábbiakban bemutatunk néhány hatékony, otthon is elkészíthető bőrápolót.