Melyik növényi olajat válasszam az arcbőrömre?

Az ünnepekig van még egy hónapunk arra, hogy eltüntessük arcbőrünkről a fáradtság nyomait. A száraz, zsíros vagy irritált bőrre, a napfény vagy az életkor hatásainak leküzdésére érdemes kipróbálni a természetes növényi olajokat. Az avokádóolajtól a málnaolajig, az inca inchiig széles a skála, biztosan találunk megfelelőt e csodálatos olajok között.

Szebbnek látjuk az egyszerű arcokat

Szebbnek látjuk az egyszerűbb arcokat, mivel az agyunk számára könnyebben és gyorsabban feldolgozható információ jut el így hozzánk. A jelek szerint azt tartjuk rokonszenvesnek és vonzónak, akinek az arcán semmi furcsaság nincs, és szimmetrikusnak mondható az összhatás. Igaznak tűnik tehát a korábbi feltételezés, hogy valóban az első benyomás fontos.

Felfrissülés tetőtől talpig

A nyár nagy léptekkel közeleg, vele együtt a könnyű ruhák, rövid ujjú pólók. Végre szél és napfény éri bőrünket, csak a rózsás frissességhez kell még egy kis segítség… A téli hónapok hidege, a fűtéstől száraz levegő hátrahagyta bőrünkön nyomait: szürke arcszín, pikkelyes bőr, korpás haj. Legfőbb ideje a lágy, de intenzív teljes „felújításnak”.

Így ismerhető fel gyorsan a stroke

A gyors és pontos felismerés, illetve az időben történő kezelés nyújtja a legnagyobb esélyt a teljes felépülésre – állítják amerikai szakértők. A hirtelen fellépő, féloldalas arc-, kar- vagy lábzsibbadás, a zavartság és a beszédzavar is a stroke jellegzetes tünetei között szerepel. „Amikor valakinek stroke-ja van, enyhe vagy akár nagyon feltűnő fizikai változáson is keresztülmehet” – mondta Dr. Randolph Marshall, a Columbia Egyetem orvosi központjának munkatársa.

A férfiak a hozzájuk hasonló nőket szeretik

Úgy tűnik, hogy a férfiak főként az olyan nőket tartják vonzónak, akik arcvonásaikban hasonlítanak hozzájuk – derült ki az Institut des Sciences de l´Evolution de Montpellier (Isem, CNRS) francia kutatócsoport tanulmányából. Számos olyan kutatást készítettek már a tudósok, amelyek azt vizsgálták, vajon mi alapján vonzódnak a férfiak a nőkhöz. A legtöbb tanulmány középpontjában azonban a hormonális és a termékenységi szempont állt, szemben a mostani vizsgálattal, amely az arcvonások hasonlóságának szerepét kutatta.