Téli receptek: a tea jól felmelegít

A forró italok felmelegítenek, ezt régóta tudjuk. Ám olyan teát is készíthetünk, amely az összetételével segít, hogy ne fázzunk – még akkor is, ha nem forró. Persze téli hidegben nyilván jól fel kell öltöznünk, de mennyivel jobban esik mindenkinek, ha valamilyen finom italt kortyolgathat! Az alábbiakban különleges melegítő tea- és tejrecepteket adunk közre.

Meleget hozó téli italok

A karácsony tökéletes alkalom, hogy a családdal és barátokkal valamilyen meleg italt fogyasszunk. Ha igazi, fagyos karácsonyunk van, bizony csodálatos érzés, amikor bejövünk a hidegről, és egy finom karácsonyi itallal felmelegítjük a testünket és a lelkünket. Mindenképpen készítsük el az italt legalább egyszer, próbaképpen, mielőtt társaságban kínáljuk.

Lélekmelengető forró italok

Téli estéken, amikor kint esik a hó és hideg van, húzódjunk be a meleg szobába és szürcsöljünk forró finomságokat. Milyen jól is tud esni ilyenkor egy csésze forró, lélekmelengető tea, kávé vagy puncs! Sokszor elég néhány korty a meleg nedűből és úgy érezzük, hogy az egész testünk átmelegszik. Ajánlunk hozzá néhány receptet – ne sajnáljunk magunktól néhány percet!

Forró italok télen

Ha kint hideg és kellemetlen az idő, valami meleg különösen jót tesz a lelkünknek. Semmi sem jobb, mint amikor a kinti hőmérséklet fagypont alatt van, kényelmesen ülni a kanapén egy csésze forró csokoládéval, teával vagy kávéval – és kikapcsolódni. A forró italok némelyike még pozitívan is hat az egészségünkre, másokat azonban csak mértékkel fogyasszunk, mivel nagy a kalóriatartalmúak.