A varázslatos verbéna

Ma a verbénát elsősorban számos gyógyhatása miatt elsősorban gyógynövényként használják: húgyúti problémákra, vérzéscsillapítóként, vízhajtóként, frissítőként, de izzasztó, görcsoldó, sebhegesztő hatása is ismert. Enyhén nyugtató, hipnotikus tulajdonságokkal is rendelkezik, talán ezért is tulajdonítottak neki különleges varázserőt.

Luca-napi vásár: jaj, mit készítsek?

Egyre több óvodában és iskolában tartanak Luca-napi vásárokat. Van, ahol a bevétel az adott intézmény kasszájába kerül és dekorációk, ajándékok formájában teszi majd szebbé a gyerekek napjait, és van, ahol a kicsik gazdálkodhatnak a saját bevételeikből. Egy azonban többnyire közös: a szülők ilyenkor mindig törhetik a fejüket, vajon az idén mit készítsenek együtt a gyerekekkel a vásárra.

Fürge Mikulások

A Magyar Olimpiai Bizottság is meghirdette idén a XVI. Mikulás futást magyar és határon túli intézményekben. Tavaly Budapest utcáin is láthattunk fürdőruhás, vállalkozó szellemű mikulássapkás futókat, de egy biztos, Vácott évek óta rendszeresen megszervezik ezt a futóversenyt. Idén december 5-én kerül sor a mára hagyományossá vált sporteseményre.