Luca-napi vásár: jaj, mit készítsek?

Egyre több óvodában és iskolában tartanak Luca-napi vásárokat. Van, ahol a bevétel az adott intézmény kasszájába kerül és dekorációk, ajándékok formájában teszi majd szebbé a gyerekek napjait, és van, ahol a kicsik gazdálkodhatnak a saját bevételeikből. Egy azonban többnyire közös: a szülők ilyenkor mindig törhetik a fejüket, vajon az idén mit készítsenek együtt a gyerekekkel a vásárra.

Az a tapasztalatom, hogy a legtöbb áru a vásáron a Karácsonyhoz kapcsolódik, ezért ha valaki szeretne kilógni a sorból, akkor juszt is valami mást készít. Ez a nonkomformista hozzáállás általában beválik, hiszen a kis vevők keresik azokat az ajándéknak szánt apróságokat is, amelyeknek Karácsony után is hasznát veszi a megajándékozott. Összegyűjtöttünk néhány ötletet a Parentia oldalairól, és kiegészítettük néhány friss gondolattal – konformistáknak és nonkomformistáknak egyaránt.

Ha szívesen varrnának valamit

Karácsonyi díszekkel várhatóan tele lesz a piac, ezért mi most elsősorban azokra gondoltunk, akik valami nem-karácsonyit szeretnének. Míg a Masnis maci arany kartonból készítve karácsonyfa-dísznek is kiváló (főleg, ha egy skót kockás sál kerül a nyakába), addig a Hímzett pillangó és az Örök virág már a tavaszt idézik. A Rizzsel kitömött cica igazi kabalaállat, nekem a lányom ezzel a technikával tavaly egy macit csinált, azóta is ott vigyáz rám az íróasztalomon. Időnként kicsit megmasszírozom, zsonglőrködök vele, és elszáll a napi stressz…

Olvassa tovább a cikket