Hajfestés: legyen tartós, de ne ártson

A hajfestő szereknek – különösen az erős kémiai anyagoknak – nagyon rossz a hírük. Többen állítják, hogy rákot okoznak, máj- és vesekárosodásról is beszélnek. A terhesség ideje alatt még a hajszínezést is alaposan meg kell gondolni. De mi a helyzet ezekkel az állításokkal, és mire kell ügyelni hajfestés során? Mikor, milyen színező anyagot célszerű használni?

Segíthet a hidrogén-peroxid rákos betegek kezelésében?

A hidrogén-peroxidot gyakran használjuk kisebb karcolások, sérülések kezelésére, fogfehérítésre, hajfestésre. Vannak, akik állítják, hogy segíthet a rákgyógyításban is. Ez azon a tényen alapul, hogy a hidrogén-peroxid oxigént ad le, ezért azt gondolják, hogy ha a ráksejteket magas oxigénszintnek tesszük ki, az megakadályozza a növekedésüket és elpusztulnak.

Mitől őszülünk meg?

Az ápolt és természetesen csillogó haj mind a férfiaknál, mind a nőknél a szépség mércéje, személyiségünk kifejezője is. Amikor aztán felfedezzük az első ősz hajszálat, az sokkoló élmény. Az ősz hajat általában az életkorral és az öregedéssel hozzuk kapcsolatba, de bizonyos okok miatt már fiatal korban is ezüstössé válhat a haj. Mi lehet ennek az oka?