A 10 legjobb bosszúságölő módszer

Teljesen normális dolog, ha időnként bosszankodunk, gyakran apró dolgok idegesítenek fel bennünket. A harag és a düh nehezen ellenőrizhető érzelmek, ennek ellenére sokat tehetünk azért, hogy úrrá legyünk rajtuk. Ez különösen fontos az egészségünk számára, mert akik folyamatosan bosszankodnak, számolniuk kell a vér lipid- és cukorszintjének emelkedésével.

Mit tehetünk, ha hisztizik a gyerek?

Tetszik vagy sem, a hisztikorszak a fejlődés része. Muszáj keresni a határokat, kitapasztalni, meddig mehetek el, muszáj megvizsgálni, mit tehetek meg, mi a norma a családban, muszáj letenni későbbi konfliktuskezeléseim alapjait, és meg kell tanulnom kezelni saját indulataimat, ahhoz pedig ismernem is kell érzelmeimet, pozitívakat és negatívakat egyaránt.

Hogyan csillapítsuk a haragunkat?

Néha mérgelődünk, gyakran apróságokon bosszankodunk, de a valódi harag és a düh olyan nehezen irányítható érzelmek, melyek többnyire „csak úgy” kitörnek belőlünk. Sokat tehetünk azért, hogy a haragunkat jobban az ellenőrzésünk alatt tartsuk. Ez fontos, mert aki sokat bosszankodik, számolnia kell a vér lipid- és cukorszintjének emelkedésével is.

Beszélj, ha dühös vagy!

A harag és más érzelmek kibeszélése jelentős mértékben befolyásolhatja az adott érzelemre adott fiziológiai választ. Nemrég közzétett kutatásukban a Carnegie Mellon Egyetem munkatársa, Karim Kassam és a San Franciscó-i Kalifornia Egyetem kutatója, Wendy Mendes arra kérték a kísérlet résztvevőit, hogy oldjanak meg nehéz matematikafeladatokat olyan értékelők jelenlétében, akiket arra képeztek ki, hogy végig negatív visszajelzéseket adjanak.