Természetes felfrissülés és friss illat – 7 házi testpermet recept

Úgy tűnik, előttünk van még néhány kánikulai nap, érdemes tehát kipróbálni a gyorsan elkészülő házi testpermetet. Ez nálunk az idén jött igazán divatba, lehet is kapni sokfélét – jó pénzért. Ha azonban magunk készítjük, biztosak lehetünk abban, hogy nem kerül a bőrünkre tartósítószer, vegyszer, és a pénztárcánkat is kíméljük. Fontos, hogy a kész permetet hűtőben tartsuk, akkor frissít majd igazán!

Citrommal hajat szőkíteni – igazak-e a sokat emlegetett szépségtippek?

Vajon tényleg igaz, hogy citrommal kiszőkíthetjük a hajunkat, a fogkrémmel pedig leszáríthatjuk a pattanásainkat? Számtalan házi recept járja a világot, van közöttük jó és hamis egyaránt. Mindenfélét ajánlanak bőr- és hajszépítésre, frissülésre, gyulladás ellen stb. Lássunk néhányat a „csodaszerek” közül, azokat, amelyek talán a leggyakoribb szépségtippek!

Segít-e a csirkehúsleves megfázásnál?

A csirkehúslevest már évszázadok óta használják jól bevált házi szerként megfázásnál és felső légúti megbetegedéseknél. De valóban segít ez a leves a felépülésben? Régebben, ha kapart a torkunk, folyt az orrunk, kaptunk egy forró csirkehúslevest. Hogy ez nem csak babona, az University of Nebraska kutatói most tudományosan is bizonyították.

Gombás bőrbetegségek otthoni kezelése

Számos embert érintenek a gombás bőrbetegségek, elsősorban a láb gombásodása. Sokan azért tartanak a strandtól, az úszómedencéktől, mert félnek, hogy gombás bőrbetegséget kapnak. A láb fertőződése mellett gyakori a hónalj, a lágyék gombásodása, valamint a köröm gombás fertőzése. Elsősorban nőknél fordul elő sűrűn a nemi szervek és a belek gombás fertőzése. A gombás bőrbetegségek arra utalhatnak, hogy a szervezet belülről is érintett, például Candida albicans gombafertőzéssel. A gombák megjelenése egyben az immunrendszer hatékonyságának csökkenését jelzi.

Házi praktikák alvászavar ellen

Biztosan mindenki volt már olyan helyzetben, hogy napközben úgy érezte, majd´ leragad a szeme, éjjel azonban mégsem tudott aludni. Álmatlanul forgolódni, miközben mindenki más alszik, nagyon bosszantó dolog, főleg, ha reggel kialvatlanul ébredünk. Mielőtt orvoshoz fordulunk, próbáljunk ki néhány házi praktikát az insomnia ellen.