Étterembe kisgyerekkel? Ne legyen rémálom!

Szaladgáló, visítozó gyerekek, törött poharak és tányérok, hisztizés és hangzavar – a szülők legrosszabb élményei egy étteremben eltöltött ebédről vagy vacsoráról. Tényleg lehetetlen gyerekkel étterembe menni, vagy létezik néhány olyan tipp, amivel megregulázhatjuk rosszalkodó csemetéinket? Íme néhány tipp, hogy nyugodtan mehessen étterembe a csemetével.

Mit tehetünk, ha hisztizik a gyerek?

Tetszik vagy sem, a hisztikorszak a fejlődés része. Muszáj keresni a határokat, kitapasztalni, meddig mehetek el, muszáj megvizsgálni, mit tehetek meg, mi a norma a családban, muszáj letenni későbbi konfliktuskezeléseim alapjait, és meg kell tanulnom kezelni saját indulataimat, ahhoz pedig ismernem is kell érzelmeimet, pozitívakat és negatívakat egyaránt.

Hisztis a gyerekem, mit tegyek?

A gyerek nyafog. Akar valamit (más esetben bármit akar, de azt nem, amit tőle kérnek a szülei). Nem kér, nem partner, hanem követel. Nem kapja meg. Erre csapkod, sír – és nem kapja meg. Erre zokog és ledobja, ami a keze ügyébe kerül. És nem kapja meg. Erre földhöz veri magát, dobog a lábával, kezével és kiabál.

Hisztis a gyerekem, mit tegyek?

A gyerek nyafog. Akar valamit (más esetben bármit akar, de azt nem, amit tőle kérnek a szülei). Nem kér, nem partner, hanem követel. Nem kapja meg. Erre csapkod, sír, és nem kapja meg. Erre zokog és ledobja, ami a keze ügyébe kerül. És nem kapja meg. Erre földhöz veri magát, dobog a lábával, kezével, és kiabál, vagyis hisztizik. De hogyan reagáljon erre helyesen a szülő?

A Vitamarin segített hisztis kislányomon

Kislányom most 3 és fél éves. Koraszülött volt, pici baba kora óta keveset alvó, problémás gyerek. Éjszakánként 2-3-szor felébredt, és a nappali alvásai is csak nagyon rövid ideig tartottak. Képtelen voltam kipihenni magam mellette, sajnos az apukája ebben nem segített, magamra hagyott. Nagyon kikészültem testileg és lelkileg.