A népi gyógyászat mindenese, a vasfű

A vasfüvet vagy verbénát csak a népi gyógyászatban alkalmazzák, többek között a felső légúti betegségek esetében, de enyhülést hoz például gyulladt nyálkahártya (hörghurut), mandulagyulladás, torokfájás, köhögés, szamárköhögés esetén is. Gyulladáscsökkentő és vizelethajtó szerként korábban is ismert volt, amolyan univerzális gyógynövénynek tartották.

Influenza és társai

Hogyan tudjuk megelőzni, illetve gyógyítani az influenzát és más légúti betegségeket – gyógyszerek nélkül? Erről szól az ENERGY cég különkiadványa. A dr. Alexandra Vosátková nevéhez fűződő összeállítás az ember általános energetikai állapotától függő ellenálló-képességéből indul ki. Az alábbiakban néhány gyakorlati tudnivalót emelünk ki a kiadványból.

Mennyi ideig tart egy akut hörghurut?

A betegek szerint a köhögéssel járó, akut hörghurutnak – bronchitisnek – 7-9 nap alatt el kellene múlnia, ezzel szemben a hörghurutos megbetegedés valójában 18 nap alatt gyógyul. A University of Georgia professzora, dr. Mark Ebell rájött, hogy a betegek elvárása és a betegség valódi gyógyulása között nem kis eltérés van. Az epidemiológus professzor 19 megfigyeléses kísérletet elemzett az USA-ból, Európából, Oroszországból és Kenyából.

Köhögés, hörghurut

A rendkívül enyhe tél sem mentett meg bennünket az influenzajárványtól, a vele járó tünetektől és szövődményektől, a köhögéstől és az esetleges hörghuruttól. Szerencsére ilyen esetekben is segíthetünk magunkon és szeretteinken a népi gyógyászat jól bevált módszereivel.