Influenza és társai

Hogyan tudjuk megelőzni, illetve gyógyítani az influenzát és más légúti betegségeket – gyógyszerek nélkül? Erről szól az ENERGY cég különkiadványa. A dr. Alexandra Vosátková nevéhez fűződő összeállítás az ember általános energetikai állapotától függő ellenálló-képességéből indul ki. Az alábbiakban néhány gyakorlati tudnivalót emelünk ki a kiadványból.

A védelmi energia (wei qi) a hagyományos kínai orvoslás (hko) szerint annak az „energiacsomagnak” a része, amely az ember rendelkezésére áll. Szervezetünk az aktuális szükségletei szerint dönt arról, mikor, hova, mennyi energiát küldjön. Más szóval: ha van elég erőnk, jó a fizikai és a lelki állapotunk, akkor képesek vagyunk bárminek ellenállni…
Megfelelő egyensúlyt kell kialakítanunk a munka és a pihenés között, továbbá változatosan kell étkeznünk, odafigyelni a megfelelő mennyiségű mozgásra (ha lehet, kint a természetben), alvásra, valamint szem előtt tartani az öröm és az elégedettség érzésének fontosságát.

Ami ellenünk dolgozik…

Az immunrendszer működését gyengíti viszont a túlterhelés (legyen szó akár fizikai, akár lelki teherről), és ide tartozik minden, ami túlmegy bizonyos határon. Ez a határ minden embernél máshol húzódik.
Szervezetünket az idegen eredetű anyagok támadása, baktérium-, vírus-, gomba- vagy parazitafertőzések is gyengíthetik. Ha az ellenség túlságosan erős, akkor nem tudjuk legyőzni.
További igen fontos tényező az immunrendszerünk edzése: pl. napi séta, szaunázás, hideg vízben zuhanyozás, gyors gyaloglás vagy lassú futás, a lélek ápolása.

Milyen készítmények lehetnek segítségünkre?

A különböző helyzetekben más-más célzott gyógymódot kell alkalmazni. Nézzük ezeket.
a) Elérkezett a szezonális betegségek támadásának időszaka, szeretnék felkészülni rájuk.
Ilyen esetekben a VIRONAL használata javasolt. Adagolása: naponta 2×1 csepp / 10 testsúlykilogramm, ám egyszerre legfeljebb 7 csepp. Javasolt ilyenkor még a FLAVOCEL, amely felgyorsítja az immunreakciókat, és pótolja a szükséges C-vitamin mennyiséget. Adagolása: felnőtteknek naponta 3×1 tabletta, gyerekeknek a súlyuk szerint ennek a fele vagy harmada.
b) A körülöttem élő emberek közül egyre többen betegednek meg, valósággal körülvesznek a kórokozók.
Ilyenkor is használható a VIRONAL, amelynek szedését kiegészítjük a GREPOFIT kapszulák megelőző célú alkalmazásával, felnőttek esetén napi 2×2 kapszulát bevéve. Nagyobb gyerekeknél elegendő a napi 2×1 kapszula, kisebbeknél (például óvodásoknál) pedig a napi 1×1 kapszula.
c) Kezdem furcsán érezni magam, valószínűleg bujkál bennem valami.
VIRONAL naponta 5×5 csepp, GREPOFIT naponta 5×1 kapszula, GREPOFIT DROPS naponta 5×7 csepp. Ezek a megnövelt adagok legfeljebb 5 napig szedhetők.
d) Lázas vagyok, kitört rajtam a betegség.
Lásd a c) pontot, és napi 5×5 csepp DRAGS IMUN. Ebben az esetben se szedjük a készítményeket magas adagban 5 napnál tovább.
e) Ha a betegséget fülfájás is kíséri.
Azonnal vegyül elő az AUDIRON-t, és csöpögtessünk belőle naponta 3-5×1 cseppet mindkét fülbe. Ha torokfájás is nehezíti az életünket, használjuk a GREPOFIT SPRAY-t, és naponta legalább 5-ször fújjunk belőle a torkunkba. Ezzel párhuzamosan csökkentsük a többi GREPOFIT (kapszula és cseppek) adagját. Ha nagyon erős a váladékképződés, és sehogy sem enyhül, hívjuk segítségül a CYTOSAN-t. Adagolása felnőtteknek napi 3×1 kapszula, 1 órával étkezés után, gyermekeknek – a testsúlynak megfelelően – alacsonyabb.
f) Jó alaposan megfáztam, rendes kis náthám lett.
A GREPOFIT kapszulával vagy akár a cseppekkel kombinálva bármilyen stádiumú náthánál azonnali segítséget hoz az orrnak a GREPOFIT NOSOL AQUA, amely gyorsan szabaddá teszi a légutakat. Adagolása felnőttnél napi akár 5x fújás, gyereknél napi 3x fújás.
g) Még mindig gyenge vagyok, semmi nem segít.
Vegyük elő a CISTUS INCANUS FORTE-t (naponta 3×7 csepp), a VIRONAL-t (naponta 3×7 csepp) és a DRAGS IMUN-t (naponta 3×7 csepp). Gyerekeknél a testsúly szerint határozzuk meg az adagolást: 1 csepp / 10 testsúlykilogramm (pl. ha a gyermek testsúlya 16 kg, a napi adag 1 csepp).
h) Lábadozás: Az akut problémák lecsengtek, de a betegségtől még fáradt vagyok.
VIRONAL naponta 3-szor – testsúly szerinti adagban, GREPOFIT naponta 3×1 kapszula, IMUNOSAN naponta 3×1 kapszula.
g) Ha a fáradtság sokáig megmarad (a láz elmúlásától számított 1 hét után is fennáll).
Érdemes a lábadozást a STIMARAL szedésével lezárni. Adagolása: reggel és délben 5 csepp.
További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)