Hogyan védekezhetünk hatékonyan?

Influenza és társai

Hogyan tudjuk megelőzni, illetve gyógyítani az influenzát és más légúti betegségeket – gyógyszerek nélkül? Erről szól az ENERGY cég különkiadványa. A dr. Alexandra Vosátková nevéhez fűződő összeállítás az ember általános energetikai állapotától függő ellenálló-képességéből indul ki. Az alábbiakban néhány gyakorlati tudnivalót emelünk ki a kiadványból.

A védelmi energia (wei qi) a hagyományos kínai orvoslás (hko) szerint annak az „energiacsomagnak" a része, amely az ember rendelkezésére áll. Szervezetünk az aktuális szükségletei szerint dönt arról, mikor, hova, mennyi energiát küldjön. Más szóval: ha van elég erőnk, jó a fizikai és a lelki állapotunk, akkor képesek vagyunk bárminek ellenállni...
Megfelelő egyensúlyt kell kialakítanunk a munka és a pihenés között, továbbá változatosan kell étkeznünk, odafigyelni a megfelelő mennyiségű mozgásra (ha lehet, kint a természetben), alvásra, valamint szem előtt tartani az öröm és az elégedettség érzésének fontosságát.

Ami ellenünk dolgozik...

Az immunrendszer működését gyengíti viszont a túlterhelés (legyen szó akár fizikai, akár lelki teherről), és ide tartozik minden, ami túlmegy bizonyos határon. Ez a határ minden embernél máshol húzódik.
Szervezetünket az idegen eredetű anyagok támadása, baktérium-, vírus-, gomba- vagy parazitafertőzések is gyengíthetik. Ha az ellenség túlságosan erős, akkor nem tudjuk legyőzni.
További igen fontos tényező az immunrendszerünk edzése: pl. napi séta, szaunázás, hideg vízben zuhanyozás, gyors gyaloglás vagy lassú futás, a lélek ápolása.

20170127-Energy-influenza

Milyen készítmények lehetnek segítségünkre?

A különböző helyzetekben más-más célzott gyógymódot kell alkalmazni. Nézzük ezeket.
a) Elérkezett a szezonális betegségek támadásának időszaka, szeretnék felkészülni rájuk.
Ilyen esetekben a VIRONAL használata javasolt. Adagolása: naponta 2x1 csepp / 10 testsúlykilogramm, ám egyszerre legfeljebb 7 csepp. Javasolt ilyenkor még a FLAVOCEL, amely felgyorsítja az immunreakciókat, és pótolja a szükséges C-vitamin mennyiséget. Adagolása: felnőtteknek naponta 3x1 tabletta, gyerekeknek a súlyuk szerint ennek a fele vagy harmada.
b) A körülöttem élő emberek közül egyre többen betegednek meg, valósággal körülvesznek a kórokozók.
Ilyenkor is használható a VIRONAL, amelynek szedését kiegészítjük a GREPOFIT kapszulák megelőző célú alkalmazásával, felnőttek esetén napi 2x2 kapszulát bevéve. Nagyobb gyerekeknél elegendő a napi 2x1 kapszula, kisebbeknél (például óvodásoknál) pedig a napi 1x1 kapszula.
c) Kezdem furcsán érezni magam, valószínűleg bujkál bennem valami.
VIRONAL naponta 5x5 csepp, GREPOFIT naponta 5x1 kapszula, GREPOFIT DROPS naponta 5x7 csepp. Ezek a megnövelt adagok legfeljebb 5 napig szedhetők.
d) Lázas vagyok, kitört rajtam a betegség.
Lásd a c) pontot, és napi 5x5 csepp DRAGS IMUN. Ebben az esetben se szedjük a készítményeket magas adagban 5 napnál tovább.
e) Ha a betegséget fülfájás is kíséri.
Azonnal vegyül elő az AUDIRON-t, és csöpögtessünk belőle naponta 3-5x1 cseppet mindkét fülbe. Ha torokfájás is nehezíti az életünket, használjuk a GREPOFIT SPRAY-t, és naponta legalább 5-ször fújjunk belőle a torkunkba. Ezzel párhuzamosan csökkentsük a többi GREPOFIT (kapszula és cseppek) adagját. Ha nagyon erős a váladékképződés, és sehogy sem enyhül, hívjuk segítségül a CYTOSAN-t. Adagolása felnőtteknek napi 3x1 kapszula, 1 órával étkezés után, gyermekeknek – a testsúlynak megfelelően – alacsonyabb.
f) Jó alaposan megfáztam, rendes kis náthám lett.
A GREPOFIT kapszulával vagy akár a cseppekkel kombinálva bármilyen stádiumú náthánál azonnali segítséget hoz az orrnak a GREPOFIT NOSOL AQUA, amely gyorsan szabaddá teszi a légutakat. Adagolása felnőttnél napi akár 5x fújás, gyereknél napi 3x fújás.
g) Még mindig gyenge vagyok, semmi nem segít.
Vegyük elő a CISTUS INCANUS FORTE-t (naponta 3x7 csepp), a VIRONAL-t (naponta 3x7 csepp) és a DRAGS IMUN-t (naponta 3x7 csepp). Gyerekeknél a testsúly szerint határozzuk meg az adagolást: 1 csepp / 10 testsúlykilogramm (pl. ha a gyermek testsúlya 16 kg, a napi adag 1 csepp).
h) Lábadozás: Az akut problémák lecsengtek, de a betegségtől még fáradt vagyok.
VIRONAL naponta 3-szor – testsúly szerinti adagban, GREPOFIT naponta 3x1 kapszula, IMUNOSAN naponta 3x1 kapszula.
g) Ha a fáradtság sokáig megmarad (a láz elmúlásától számított 1 hét után is fennáll).
Érdemes a lábadozást a STIMARAL szedésével lezárni. Adagolása: reggel és délben 5 csepp.
További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Kiemelt ajánlatunk

Már tudok segíteni magamon

Már tudok segíteni magamon

Megosztom Önökkel az akut húgyhólyag-gyulladással kapcsolatos tapasztalataimat. Éppen a hétvégi házunkat készítettük fel a téli időszakra, és eközben észre sem vettem, hogy teljesen átfagyott a lábam. Két nap elteltével alhasi fájdalomra ébredtem. Görcsölt is meg nem is, kicsit nyomott is, olyan érzés volt, amilyet korábban soha nem tapasztaltam.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés