Homeopátia – Női dolgok (1.)

Szúr, éget, csíp, vagy esetleg tompán sajog az egész alhasam vizeléskor – ez a panasz volt az elsők egyike, ami feltűnt körzeti orvosi munkám során. 13 év mentőzés után váltottam pályát, és nagyon lelkesen vetettem bele magam a háziorvoslásba, ahol követni tudtam a beteg sorsának alakulását, közvetlen visszajelzést kaphattam munkám eredményességéről.

Húgyúti fertőzések ellen igyon áfonyalét!

Érdemes áfonyalét inni azoknak a nőknek, akik húgyúti fertőzéssel küzdenek, mert így kisebb az esélye annak, hogy antibiotikum-kúrára lesz szükségük. Azoknak a nőknek, akik húgyúti fertőzésen estek át, és legalább napi egy pohár áfonyalevet fogyasztottak, kisebb eséllyel kellett újra szembenézniük a problémával, mint azoknak, akik nem ittak gyümölcslevet.

Lézer segít a menopauza tünetein

Legújabb kezelési eszközként lézerthőt vetnek be a menopauza néhány kellemetlen fő tünete ellen. A menopauza többek között hüvelyi szárazságot, fájdalmat és égő érzést, a nedvesedés hiányát, inkontinenciát és visszatérő húgyúti fertőzéseket foglal magában. Ezek a tünetek a nők öregedésével járó természetes ösztrogénszint-csökkenéssel függnek össze.

Áfonyalével tényleg megelőzhető a húgyúti fertőzés

Egy friss tanulmány kimutatta, hogy az áfonya hatóanyagai megállították a baktériumok csoportosulását és proliferációját. A szakértők szerint a gyümölcs kivonata akár orvosi eszközök fertőtlenítésére is alkalmas lehet. Az áfonyalé nemcsak a népi hagyomány szerint hat a húgyúti fertőzések ellen, hanem most már tudományos bizonyíték is van rá.