Káposzta – nem a szagáért szeretjük

A szegény emberek ételének tartott káposzta a káposztaszaggal együtt még mindig hordozza ezt a kissé lenéző szemléletet. Való igaz, hogy a káposzta szaga nem különösen jó – na de ami mögötte van! Az egészséges összetevők tekintetében a káposzta verhetetlen, rokonai, a kelkáposzta és társai pedig meghódítják az éttermeket és a sztárszakácsokat.

Kelkáposzta – újra divatos szuperzöldség

A kelkáposzta korábban a szegények étele volt, ma egészséges volta miatt újra felfedezték, helyet kapott a magas gasztronómiában is. Káposzta-rokonaihoz hasonlóan vitaminokban gazdag, sokoldalú felhasználhatósága miatt nagyra értékelik a vegetáriánusok is. A kelkáposztát a kezdők is könnyen elkészíthetik. Fontos, hogy helyben terem, tehát frissen készíthető!

Szuperételek mindennapra

Azokat az élelmiszereket nevezzük újabban szuperételeknek, amelyek rendkívül gazdagok vitaminokban, fehérjékben és más tápanyagokban, így pozitív hatással vannak az egészségre. Néhány közülük méregtelenítő hatású, mások antioxidánsok vagy éppen gyulladáscsökkentők. Nem kell messzire menni, mert a hétköznapi alapanyagok között is találunk szuperételt!