Joghurt a kertben

Gondolt már arra, hogy joghurtot használjon a kertben? Pedig lehet és érdemes is. Tudjuk, hogy a probiotikumok jót tesznek az egészségnek, javítják az emésztést, a közérzetet, az immunitást – ráadásul a kertben is hasznos segédeszköznek bizonyultak. A joghurt hasonló előnyökkel járhat a növények számára, mint amit a mi bélrendszerünkre gyakorol.

A háztartás és a kert találkozása

A szobanövények, a télikertben, teraszon, erkélyen nevelt növények egy kicsit a benti világhoz is tartoznak és egy kicsit a kerthez is, pláne, ha tavasztól őszig kitesszük egy részüket a szabadba, míg vannak, amelyeket egész évben bent nevelünk. Egyre inkább divatba jön a fűszernövények vagy ehető virágok termesztése is az ablakban, balkonon.

Erdőn-mezőn jobb a gyereknek

Jótékonyan hat a gyerekek mentális fejlődésére, ha zöld környezetben, parkok mellett, kertes házban nőnek fel és járnak iskolába. Akik fák, virágok, vizek közelében éltek, akár 12 hónappal is megelőzték kortársaikat a mentális fejődésük tekintetében. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy ezek a gyerekek jóval kisebb környezeti szennyezésnek vannak kitéve.