Egyre több az allergiás

Az allergia mára népbetegség lett, egyre gyakoribb fiataloknál és gyermekeknél. A klímaváltozás miatt is mind többen reagálnak érzékenyebben a meglehetősen ártalmatlan anyagokra, a környezetre, pl. a pollenre, házi porra, állati szőrre, élelmiszerekre, vegyi anyagokra. Miért válaszol túlérzékenyen ezekre az immunrendszer, és hogyan védjük meg magunkat?

Minden kilencedik ember éhezik

A világon ma minden kilencedik ember éhezik – derül ki az ENSZ 2018-as jelentéséből. Az éhezők száma folyamatosan növekszik, 2017-re már elérte a 821 milliót. Közéjük tartozik mintegy 150 millió fejlődésben visszamaradt gyermek, és alig történik előrelépés az alultápláltság és éhezés felszámolása ellen, pedig több száz millió ember egészsége forog kockán.

Mérgezővé válhat a búza a klímaváltozástól

A szélsőséges időjárás új mellékhatását fedezték fel tudósok. Ahogy küzdenek a kedvezőtlen időjárással, az élelmiszer- és takarmánynövények egyre több vegyi anyagot halmoznak fel magukban, és ez ártalmas lehet az emberek és az állatok egészségére. A búza és a kukorica több toxikus anyagot hoz létre magában a szélsőséges időjárásra adott reakcióként.

A klímaváltozás miatt szaporodhatnak az egészségügyi panaszok

A legfrissebb adatok szerint az éghajlatváltozással járó hőmérsékletnövekedés és az időjárási tényezők megváltozása súlyosbíthatja a már létező globális egészségügyi problémákat. A hőguta, a hirtelen szívleállás és az egyéb, a meleg időjárással összefüggő egészségügyi problémák előfordulása jelentősen megnőhet a hőmérséklet növekedésének következtében.

Klímaváltozás és allergia

A Föld klímájának tartós és jelentős megváltozása számos következménnyel jár. Az átlagosnál magasabb hőmérséklet és az egyenetlenül eloszló csapadékmennyiség hatásai az allergiás betegeket is érzékenyen érinthetik.