Közlekedjünk zöldebben!

Zöldebben élni nemcsak a bolygó és az élővilág szempontjából hasznos és jó dolog, hanem egyre többen igazolják számlákkal azt is, hogy anyagilag is jobban járunk, rövid és hosszabb távon egyaránt. Végre egy olyan trend, amelynek hatására több marad a pénztárcánkban. Nemcsak lakni, hanem közlekedni is zöldebben tudunk manapság, ha odafigyelünk.

A mai nappal elfogyott az éves „adag”

Az Ökológiai Túllövés Napja (Earth Overshoot Day) augusztus 1. Az idén eddig a napig merítjük ki a természet biokapacitását – az ökoszisztémák által biztosított, egy év alatt megújított erőforrásokat. Az év vége előtt 5 hónappal tehát felfaltuk az éves betevőt! Az 1970-es évek óta az ember folyamatosan túlfogyaszt, de ez a dátum minden korábbi évnél előbbi.

Túl gyorsan váltanak a lámpák a gyalogátkelőhelyeken

Egy brit felmérés szerint a legtöbb idős ember nem tud elég gyorsan átkelni az automatizált időzített gyalogátkelőhelyeken. A felmérést végző szakértők a Health Survey for England adatait felhasználva a 65 év felettiek gyaloglási sebességét hasonlították össze az időzített átkelőhelyeken való átkeléshez szükséges sebességgel, ami az Egyesült Királyságban és a világ sok részén is közel 1,2 méter/másodperc.