Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Kukorica, az egészséges élvezet

A kukoricának állandó helye van étrendünkben, sokan kukoricapehellyel kezdik a napot, de esszük főzve vagy sütve köretként, rizs helyett, vagy pattogatott kukoricaként. Más gabonafélékkel ellentétben a kukoricának az az előnye, hogy nem tartalmaz glutént, és így alkalmas a lisztérzékenységben szenvedők számára. De ettől vajon rögtön egészséges is?

Kalóriacsapdák a gyümölcsök és zöldségek között

A gyümölcsök és zöldségek egészségesek, és csak kevés kalóriát tartalmaznak. Néhány gyümölcs- és zöldségfajta azonban felér egy kisebb kalóriabombával. A banán, az avokadó és a datolya például nem éppen kevés kalóriájáról híres. Aki vigyázni akar az alakjára, jobb, ha csak kis mennyiségben fogyasztja őket. Bemutatjuk a 10 legnagyobb kalóriacsapdát.

Vannak hizlaló zöldségek is!

A zöldborsó, a kukorica és a burgonya kerülendő – állítják azok, akik inkább karfiolt, aszalt szilvát és áfonyát javasolnak. Sokak kedvence, a krumpli csupán egy a hizlaló zöldségek közül. Aki figyelni akar a súlyára, annak inkább barna rizst vagy teljes kiőrlésű kenyeret kell választania. A derékbőségnek a csemegekukorica és a zöldborsó is rosszat tesz.

A kukorica: egészséges élvezet

A kukoricának állandó helye van táplálkozásunkban: sok háztartásban például kukoricapehely fogyasztásával kezdődik a nap. Ez a gabonaféle ehető főzve vagy sütve köretként, puliszkaként a rizs helyett, vagy pattogatott kukorica formájában. A többi gabonafélével szemben az az előnye, hogy nem tartalmaz glutént, és így a lisztérzékenyek is fogyaszthatják. De csak ezért egészséges a kukorica?