Vírusölő oregánós limonádé

Az emberek régóta használták a természet ajándékait különböző egészségügyi problémák kezelésére, és ezek ugyanúgy hatékonyak voltak, mint a gyógyszertári antibiotikumok. Az antibiotikumok felfedezése nagy áttörés volt, és sok életet megmentett, de a túlzott használat – akár már enyhébb fertőzések esetén is – csökkentette a gyógyszerek hatékonyságát.

Igyunk inkább saját üdítőt!

Üdítőitalon az alkoholmentes frissítőket értjük, amelyek sokszor szénsavasak, édeskés-savanykás ízűek. A szén-dioxid mellett tartalmazhatnak édesítőszert, aromát, gyümölcskoncentrátumot, vitaminokat és ásványi anyagokat. Az üdítők előállításánál nem takarékoskodnak a cukorral, éppen ezért ezek gyakran magas kalóriatartalmúak és egészségtelennek tekinthetők.

Mit igyunk nyáron?

A nyári hőségben és szárazságban még inkább oda kell figyelni a folyadékfogyasztásra. Nemcsak az fontos, hogy iszunk-e eleget, hanem az is, hogy mit. A megfelelő mértékű folyadékfogyasztásról úton-útfélen hallunk, bár azt nem árt tudni, hogy ez a mennyiség a testsúlytól is függ. 10 kilogrammonként 4 dl ajánlott, ezért igen nagy különbségek lehetnek.